Antena 3 CNN Actualitate Tolontan: Doctori de la Bagdasar-Arseni susțin că un coleg de-al lor ”se injectează când e de gardă”. Ce găsit poliţia când a descins

Tolontan: Doctori de la Bagdasar-Arseni susțin că un coleg de-al lor ”se injectează când e de gardă”. Ce găsit poliţia când a descins

Tolontan: Doctori de la Bagdasar-Arseni susțin că un coleg de-al lor ”se injectează când e de gardă”. Ce găsit poliţia când a descins
08 Mar 2017   •   07:20

Subiectul folosirii anestezicelor nu este un tabu printre medici, care îl abordează încă de pe băncile universităților.

Consumul de substanțe interzise face parte din riscul profesiei.

Nu doar pentru că într-un spital ai acces mai ușor la medicamentele din categoria drogurilor, ci și pentru că presiunea meseriei te împinge să cauți metode de alinare sau de refulare.

”Din cauza stresului, unii medici folosesc aceste substanțe. Ele dau o ușoară stare de euforie, o stare de bine, de relaxare totală, lipsită de griji”
Medic ATI
”În același timp, ele provoacă dependență, iar supradoza poate induce coma cu depresie cardio-respiratorie”, adaugă doctorul contactat de Gazetă, un experimentat medic ATI din București.

“Spitalul Municipal a avut în trecut un caz dureros, în care o doctoriță anestezistă s-a închis în camera de gardă și a fost găsită moartă, cu seringa în mână”, își amintește el.

Protecția propriei vieți, precum și cea a pacienților care intră în contact cu medicul, a determinat mediul profesional să ia măsuri în fața consumului de anestezice.

Conntinuarea, pe Tolo.ro.

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close