Antena 3 CNN Actualitate Tolontan: Prima complicitate recunoscută: Spitalul ”Victor Babeș” își cere scuze și face un anunț important pentru pacienți

Tolontan: Prima complicitate recunoscută: Spitalul ”Victor Babeș” își cere scuze și face un anunț important pentru pacienți

Tolontan: Prima complicitate recunoscută: Spitalul ”Victor Babeș” își cere scuze și face un anunț important pentru pacienți
25 Noi 2016   •   10:12

Cătălin Tolontan și echipa de jurnaliști pe care o coordonează publică vineri o nouă investigație legată de ''cazul Vitalaire''.

''Pe 13 mai 2016, Viorica Drăguț, din cartierul bucureștean Ozana, se internează la Spitalul ”Victor Babeș”.
La 65 de ani, ea este diabetică, supraponderală și dependentă de insulină. În plus, suferă de astm bronșic și de fibrilație atrială.

Viorica acuză o oboseală persistentă, specifică apneei, boală care o predispune să sforăie puternic și nu o lasă să se odihnească niciodată cu adevărat.

Doctora Maria Zlatev-Ionescu îi face un test de somn.

Testul durează de la ora 11 noaptea pînă a doua zi la ora 7 dimineața.

Îi ia pacientei 50 de lei, dar nu îi dă chitanță.
Luni, 16 mai, la ora 8:30 dimineața, Viorica părăsește spitalul.

”La externare, medicul mi-a spus că pe lîngă astm, sufăr și de apnee în somn și mi-a recomandat să cumpăr un aparat de oxigen care să mă ajute. Mi-a dat două-trei pliante cu oferte de la firme diferite. I-am spus că nu-mi permit așa ceva și mi-a dat medicamente”.
Aparatele pentru apnee nu sînt decontate de la Casă, asta fiind, potrivit medicilor, ”o eroare care ar fi normal să fie corectată”.

Gazeta Sporturilor descoperă cazul pacientei în perioada documentării investigației Vitalaire.

”Eu nu am știut că e ilegal să mi se ceară să dau bani pentru analize în spital”, mărturisește Viorica Drăguț.

Analiza făcută se numește ”test de somn cu poligraf”.

În listarea analizei apare atît numele medicului Maria Zlatev-Ionescu, cît și cel al Vitalaire România, agentul Loredana Opranescu.

Continuarea, pe tolo.ro.

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close