Antena 3 CNN Actualitate Toroczkai László, preşedintele unei organizaţii maghiare de dreapta: Vreau ca ungurii să se trezească

Toroczkai László, preşedintele unei organizaţii maghiare de dreapta: Vreau ca ungurii să se trezească

Toroczkai László, preşedintele unei organizaţii maghiare de dreapta: Vreau ca ungurii să se trezească
Sursa foto: Toroczkai László
28 Ian 2009   •   12:56

Cu doar câteva zile în urmă s-a încheiat ?turneul de recrutare? întreprins în Transilvania de preşedintele de onoare al organizatiei maghiare de dreapta ?Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM), Toroczkai László. Cu această ocazie, reporterii Gardianul i-au luat un interviu preşedintelui organizaţiei maghiare.
"Vreau ca maghiarii să se trezească. Anul 2009 va fi un an linistit, însă în 2010 vor avea loc alegerile parlamentare în Ungaria. Va trebui să facem schimbari. Avem nevoie şi de ajutorul maghiarilor din Transilvania, să fie alaturi de noi, să participe la manifestatii" a declarat Toroczkai László.
Întrebat care este scopul vizitei în România, László a spus că a venit în Transilvania pentru a trezi identitatea, conştiinţa natională în maghiari. "Scopul nostru este să ne întărim organizaţia în localitatile transilvanene, unde deja există, recrutând noi membri, iar acolo unde pâna acum nu au fost înfiinţate, sa le înfiinţăm" a adăugat preşedintele HVIM.
Toroczkai László susţine că nu vrea să se amestece în soarta Transilvaniei. "Eu îi rog pe maghiarii din Transilvania să ne ajute faţă de guvernul actual al Ungariei. Faptul că vor obţine autonomie sau nu depinde de voinţa maghiarilor de aici. Eu nu sunt şovin, nu am venit aici să vorbesc împotriva românilor." a spus acesta.
HVIM a fost înfiinţată în aprilie 2001 de către tineri maghiari cu orientare de dreapta. Organizaţia are ca scop ?obţinerea autonomiei a maghiarilor din bazinul carpatic, precum şi prezentarea nedreptăţilor cauzate de Tratatul de pace de la Trianon.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close