Antena 3 CNN Actualitate Toxiinfecţie alimentară la un restaurant din Constanţa, frecventat de Traian Băsescu

Toxiinfecţie alimentară la un restaurant din Constanţa, frecventat de Traian Băsescu

Toxiinfecţie alimentară la un restaurant din Constanţa, frecventat de Traian Băsescu
29 Oct 2008   •   18:10

Aproximativ 51 de persoane au ajuns la spital, fiind diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la mai multe nunţi, care au avut loc la localul Zorile, din municipiul Constanţa, frecventat şi de şeful statului, Traian Băsescu. Localul este unul dintre cele mai selecte din Constanţa şi a găzduit în 25 octombrie, aproximativ 600 de persoane care au participat la trei nunţi organizate în trei saloane ale restaurantului din centrul municipiului Constanţa.
Mai multe zeci dintre acestea au acuzat ulterior stări febrile şi stări de vomă, pe care, iniţial, le-au pus pe seama oboselii şi a unui început de răceală. Starea lor de sănătate s-a agravat însă, şi, începând de luni după-amiază, s-au prezentat la spital. Până marţi dimineaţă fuseseră internate 32 de persoane. În total au fost consultaţi de medici aproximativ o sută de participanţi la nunţile respective, iar numărul pacienţilor internaţi a ajuns, miercuri, la 51.
Directorul Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană (ASPJ) Constanţa, doctor Marius Enescu, a declarat că Toate cele 51 de persoane au fost internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Potrivit directorulului ASPJ Constanţa, doctor Marius Enescu, starea pacienţilor nu este gravă, însă toţi au nevoie de câteva zile de spitalizare.
Cadrele medicale susţin că este posibil ca şi alte persoane care au participat la nuntă, dar au domiciul în alte localităţi, să fi ajuns la spitale din Bucureşti, Brăila şi Călăraşi. Conducerea ASPJ Constanţa a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz, iar echipe de inspectori au mers la spital şi la restaurantul Zorile pentru analize, iar verificările vor dura până săptămâna viitoare, a precizat dr. Marius Enescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: toxiinfectie alimentarã
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close