Antena 3 CNN Actualitate Despăgubiri record după tragedia din Colectiv. Rămasă fără tată, fiica chitaristului Goodbye to Gravity a dat în judecată statul

Despăgubiri record după tragedia din Colectiv. Rămasă fără tată, fiica chitaristului Goodbye to Gravity a dat în judecată statul

Despăgubiri record după tragedia din Colectiv. Rămasă fără tată, fiica chitaristului Goodbye to Gravity a dat în judecată statul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Mar 2016   •   17:15

Despăgubiri record în urma tragediei din Colectiv, suma a ajuns la peste 200 de milioane de euro. Este procesul cu cele mai mari despăgubiri din istorie. 131 de plângeri au depus victimele Colectiv împotriva Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre ei, şi unele dintre rudele membrilor trupei Goodbye to Gravity. Patru din cei 5 artişti şi-au pierdut viaţa în focul devastator din clubul morţii.

Sunt peste 200 de milioane de euro care s-au cerut despăgubiri până acum. Este procesul cu cele mai mari despăgubiri din istorie.

Rămasă fără tată și fără sprijin în viață după incendiul din Colectiv, fetița lui Vlad Telea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, a dat în judecata Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Copilul e reprezentat în instanță de mama sa, Monica. Demersului lor s-au alăturat și părinții chitaristului.

Vlad Ţelea este primul dintre membrii trupei Goodbay to Gravity care și-a pierdut viata, chiar în noaptea incendiului.

La scurt timp, medicii legiști au confirmat că al doilea chitarist al trupei s-a stins din viață. Mihai Alexandru. A murit apoi și iubita sa, Cătălina Ionită. Familia chitaristului nu a depus încă o plângere împotriva ISU.

Finalul a fost unul sfâșietor si pentru Bogdan Lavinius, tobosarul trupei "Goodbye to gravity". Era stabil, iar un avion SMURD l-a transportat spre Elvetia. Dupa doua ore insa, aeronava a facut cale intoarsă pe aeroportul Baneasa. Starea lui Bogdan devenise critica. A facut stop cardiac, iar medicii l-au resuscitat zeci de minute. La aterizare, a facut un al doilea stop cardiac. Eforturile de a-l readuce la viata au fost insa fara finalitate.

Bogdan Lavinius s-a alaturat in cer celor doi prieteni chitaristi. Trei dintre membrii familiei sale se lupta acum in instanta sa ii trimita dupa gratii pe cei vinovati de ceea ce s-a intamplat la Colectiv.

Singurul membru al trupei rămas in viata este vocalul Andrei Galut. Grav ranit, cu arsuri pe aproximativ 60% din suprafata corpului si intoxicat cu gaze toxice, Andrei este inca internat in Olanda, la Spitalul Crucii Rosii.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv tragedie colectiv
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close