Antena 3 CNN Actualitate Tragedia de la Colectiv se poate repeta | Raed Arafat a închis și amendat patru cluburi pentru nereguli grave

Tragedia de la Colectiv se poate repeta | Raed Arafat a închis și amendat patru cluburi pentru nereguli grave

Tragedia de la Colectiv, în care au murit 64 de oameni, se poate repeta oricând. O demonstrează neregulile găsite de cei de la DSU în localuri din București, Iași și Cluj.

Tragedia de la Colectiv se poate repeta | Raed Arafat a închis și amendat patru cluburi pentru nereguli grave
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    13 Noi 2022   •   15:11

Raed Arafat a închis, de altfel, 4 cluburi și le-a amendat cu 400.000 de lei. Numărul clienților era cu mult mai mare, iar aceștia nu aveau acces spre ieșirile de siguranță.

”Am solicitat colegilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să organizeze ample acțiuni de verificare în ceea ce privește zonele cu aglomerări mari de persoane, cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente.

Am urmărit două aspecte principale, fără să ne limităm la ele, primul fiind excederea numărului persoanelor aflate în interior, comparativ cu numărul permis în documentele amplasamentului, iar al doilea fiind accesibilitatea”, a declarat Raed Arafat.

”Au fost controlate 40 de obiective. În urma acțiunii, la 4 dintre aceste obiective, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului de utilizatori, a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 de lei, ca sancțiune principală, și sancțiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile.

Cele 4 obiective funcționează: 3 în municipiul Iași și 1 în București. Au fost constatate și alte contravenții, care au fost sancționate cu un număr total de 24 de amenzi și 22 de avertismente, cuantumul total fiind de 539.500 de lei”, a declarat un reprezentant al DSU.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close