Traian Băsescu, propunere surprinzătoare: „Cer revenirea la starea de urgenţă”

de M.P.    |    03 Iul 2020   •   22:20
Traian Băsescu, propunere surprinzătoare: „Cer revenirea la starea de urgenţă” Hepta

Propunere surprinzătoarea făcută de fostul președinte Traian Băsescu. Fostul șef al statului îi cere lui Klaus Iohannis reinstaurarea stării de urgență pentru că românii nu respectă nicio regulă de protecţie.

„Cer revenirea la starea de urgenţă. Singura soluţie, nu văd alta, atâta timp cât starea de alertă a fost golită de orice conţinut pe bună dreptate. N-are ce căuta în acţiunea guvernamentală. Trebuia să se rămână la starea de urgenţă prin decret. Nici măcar cele mai civilizate state n-au reuşit să rezolve problema prin autoizolare voluntară”, a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

Guvernul lăsat fără instrument de CCR

Traian Băsescu susține că este nevoie să se intervină pentru că Guvernul a rămas fără instrument, iar pandemia poate să revină în forță. Fostul șef al statului reproșează și că Executivul nu reușește să gestioneze situația.

„Trebuie să intervină forţa de impunere de către stat a unor politici în momente de criză. Soluţia corectă e stare de urgenţă, preşedintele să stabilească în decret limitările şi timpul cât vor funcţiona. CCR pe bună dreptate a lăsat Guvernul fără niciun instrument. Discutăm de varianta în care ajungi la un anumit stadiu al relaxării. Ar trebui introduse în această stare de urgenţă măsurile de relaxare, cu păcănelele deschise, dar să fie decret şi stare de urgenţă. Pandemia poate să revină cu o forţă care nu o să ne placă, oricum preşedintele a vrut să scape mult prea repede de responsabilitate. Credeţi că actualul Guvern poate să treacă ceva ce i-ar fi favorabil? Uitaţi-vă la cum arată Parlamentul. Sunt incapabili să gestioneze o situaţie pe care să o facă să aibă cap şi coadă. O criză se gestionează văzând toţi paşii până la finalizarea crizei. Ei nu vad de pe o zi pe alta”, a mai spus Băsescu.

Parteneri
x close