Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: România riscă decredibilizarea dacă este politizată dezbaterea privind acordul de uniune fiscală

Traian Băsescu: România riscă decredibilizarea dacă este politizată dezbaterea privind acordul de uniune fiscală

Traian Băsescu: România riscă decredibilizarea dacă este politizată dezbaterea privind acordul de uniune fiscală
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    14 Dec 2011   •   17:37

Traian Băsescu a ajuns la Palatul Victoria, pentru discuţii cu primul ministru şi membrii Executivului. Tema discuţiilor este cel mai recent Consiliu European, la care a fost propus un acord interguvernamental de consolidare fiscalã la nivelul UE.

Duminică, preşedintele a declarat, la Cotroceni, că şi-a asumat informarea Comisiei Europene în legătură cu faptul că România va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles. Traian Băsescu a declarat atunci, că dacă Parlamentul vrea altceva, este treaba Legislativului.

Obligaţia statelor care aderă la acordul interguvernamental este includerea în legislaţia naţională angajamentul pentru "buget naţional echilibrat şi în surplus", ceea ce înseamnă că deficitul structurat nu trebuie să depăşească 0,5% din PIB.

Preşedintele a declarat, în cadrul discuţiilor de la Guvern, că acordul de uniune fiscală nu aduce "nimic nou sub soare", doar introduce anumite pârghii pentru respectarea criteriilor fiscale impuse de Uniunea Europeană.

Traian Băsescu a arătat că doreşte ca partidele şi instituţiile cu atribuţii legate de acest acord să aibă o atitudine similarp celei din cadrul dezbaterilor privind integrarea României în UE şi NATO.

Şeful statului a avertizat că România riscă se fie decredibilizată dacă dezbaterea privind acordul interguvernamental de uniune fiscală nu va fi depolitizată.

×
Subiecte în articol: discutii guvern consultari palatul victoria
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close