Antena 3 CNN Actualitate Transportatorii rutieri cer Guvernului Dăncilă publicarea unei hotărâri-cheie în privinţa supraaccizei

Transportatorii rutieri cer Guvernului Dăncilă publicarea unei hotărâri-cheie în privinţa supraaccizei

Transportatorii rutieri cer Guvernului Dăncilă publicarea unei hotărâri-cheie în privinţa supraaccizei
31 Mar 2018   •   09:07

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), unul dintre patronatele transportatorilor, a anunţat vineri că cere Guvernului să publice Hotărârea de Guvern privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire a supraaccizei la carburanţi. UNTRR a avut în 5 septembrie 2017 o întâlnire cu fostul premier Mihai Tudose, pe tema impactului majorării accizei la carburanţi şi soluţii posibile de recuperare a acesteia pentru transportatorii rutieri.

În 05 octombrie 2017, a avut loc o nouă întâlnire la sediul Guvernului pentru a se analiza impactul creşterii accizei şi a preţului petrolului asupra preţului motorinei, prin analiza comparativă a preţurilor de la finalul lunii august (29 august) şi începutul lunii octombrie (3 octombrie). ”Având în vedere că majorarea accizei a avut un impact semnificativ în creşterea preţurilor la carburanţi, Guvernul a confirmat deschiderea ca o parte din supraacciza la carburanţi să fie rambursată transportatorilor rutieri”, se arată în comunicat.

În acest sens, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai UNTRR, Ministerului Finanţelor, Ministerului Transporturilor, Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Consiliului Concurenţei pentru elaborarea unei noi scheme de rambursare a supraaccizei pentru transportatorii rutieri. În 28 decembrie 2017, a fost semnat un memorandum cu tema ”continuarea aplicării schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 537/2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor”, potrivit UNTRR.

Conform news.ro, UNTRR a subliniat că, începând cu luna ianuarie 2018, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cu sprijinul prim-ministrului, Viorica Dăncilă, au continuat demersul precedent, de modificare a Codului Fiscal şi elaborare a unui act normativ cu privire la recuperarea accizei la motorină pentru firmele de transport rutier.

×
Subiecte în articol: guvern Dancila accize
Parteneri
Frig și ploi în România! Prognoza meteo 27 martie - 24 aprilie 2023
x close