Antena 3 CNN Actualitate Transportul din Marea Britanie, paralizat de ninsorile abundente

Transportul din Marea Britanie, paralizat de ninsorile abundente

Transportul din Marea Britanie, paralizat de ninsorile abundente
Sursa foto: Londra zapada
03 Feb 2009   •   18:35

Ninsorile abundente, cele mai mari din ultimii 18 ani, provoacă haos în transporturile din Marea Britanie. Multe şcoli rămân închise, spre bucuria copiilor care se joacă în parcurile publice.
2800 de şcoli au fost închise în toată ţara. Ninsoarea şi temperaturile scăzute au provocat haos pe străzi, în transportul public pe şosea şi pe căile ferate. De asemenea, mai multe staţii de metrou din Londra rămân închise. Oamenii sunt însă optimişti.
Navetiştii s-au confruntat, pentru a doua zi, cu probleme. La Londra, autobuzele de transport public au început din nou să circule, după ce fuseseră suspendate începând de luni dimineaţă.
Şi trenurile Eurostar se confruntă cu probleme, călătorii fiind sfătuiţi să verifice programul de circulaţie înainte de a pleca spre gări.
Aeroportul din City rămâne închis, în timp ce la Heathrow, Stansted şi Gatwick sunt aşteptate noi întârzieri şi anulări de zboruri.
Principala rută feroviară afectată de ninsori este cea între Londra şi Leeds. Nouă trenuri au fost anulate.
În Scoţia, şoferii au fost îndemnaţi să dea dovadă de prudenţă maximă, în condiţiile în care stratul de zăpadă ajunge în unele zone chiar la zece centimetri.
Antena 3

×
Subiecte în articol: zapada Marea Britanie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close