Antena 3 CNN Actualitate Transportul în comun din Bucureşti ar putea fi introdus şi pe timp de noapte

Transportul în comun din Bucureşti ar putea fi introdus şi pe timp de noapte

Transportul în comun din Bucureşti ar putea fi introdus şi pe timp de noapte
Sursa foto: RATB
30 Apr 2009   •   23:56

În curând, bucureştenii ar putea cheltui mai puţini bani pe taxi. Un proiect de hotărâre depus, joi, la Registratura Primăriei Capitalei, prevede introducerea mijloacelor de transport în comun din Bucureşti şi pe timp de noapte. Ce-i drept, la intervale de 30 de minute sau, în unele cazuri, chiar de o oră.

Potrivit proiectului, autobuzele, troleibuzele şi alte mijloace de transport RATB sau ale operatorilor privaţi ar urma să circule pe trasee care leagă centrul Capitalei de cartierele aflate la periferie, anunţă Mediafax.

Mircea Valentin, consilierul general care a iniţiat acest proiect, a avut drept "inspiraţie" pe de-o parte modelul serviciilor publice de transport din marile capitale europene, iar pe de altă parte faptul că acest serviciu funcţiona în Bucureşti şi în perioada anilor '70.

"Urmând exemplul capitalelor europene care asigură cetăţenilor funcţionarea serviciului public de transport pe timp de noapte, consider necesară aprobarea acestui proiect pentru a oferi o alternativă de transport public bucureştenilor", a declarat, pentru sursa citată, Mircea Valentin.

Totodată, la baza documentaţiei se află şi un sondaj de opinie realizat în rândul locuitorilor din Capitală.

Pentru ca acest lucru să devină posibil, proiectul trebuie să fie aprobat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Antena3.ro


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close