Antena 3 Actualitate Trecutul secret al lui Rareș Bogdan. Cum a ajuns "un biet jurnalist" să fie candidatul numărul 1 al PNL la europarlamentare

Trecutul secret al lui Rareș Bogdan. Cum a ajuns "un biet jurnalist" să fie candidatul numărul 1 al PNL la europarlamentare

01 Mai 2019   •   12:04
Trecutul secret al lui Rareș Bogdan. Cum a ajuns "un biet jurnalist" să fie candidatul numărul 1 al PNL la europarlamentare

De ce numele lui Rareș Bogdan, primul din lista de candidați a PNL-ului, a fost asociat întotdeauna cu scandalurile publice din jurul unor dosare de mare corupție aflate pe rolul instanțelor din România?

"Simplu. Pentru că sunt un jurnalist important, pentru că sunt un om cunoscut, pentru că sunt un om care are credibilitate", spune el într-un interviu acordat Hotnews în septembrie 2015.

Rareș Bogdan a fost mereu un personaj vocal. Cei care l-au cunoscut la începuturile vieții sale publice spun că și atunci vorbea mult. E singura trăsătură de caracter care îl apropie pe versatilul politician de studentul care era în anii '90, dezvăluie publicația PressOne.

De-a lungul carierei sale, Rareș Bogdan a reușit să se păstreze mereu în interiorul unor cercuri de oameni cu influență. A convins o serie de oameni politici, oameni de afaceri sau instituții publice să îi încredințeze contracte pentru monitorizarea presei sau pentru organizarea de evenimente.

Cel mai puternic vehicul de imagine pe care l-a avut la îndemână în negocierea acestor contracte a fost ziarul Ziua de Cluj. Așa s-a consacrat ca jurnalist - a "ars" toate etapele, debutând direct ca editorialist la propriul ziar.

Politica editorială a publicației era stabilită într-un cadru restrâns, din care făceau parte asociații firmei de publicitate Trend Communication SRL, fondată chiar de Rareș Bogdan și de fratele său.

În 2012, fosta echipă de conducere a afacerii Ziua de Cluj s-a transferat la București, în trustul Realitatea. De acolo, din capitală, drumul lui Rareș Bogdan se va opri, cel mai probabil, la Bruxelles, în Parlamentul European.

Dezvăluiri complete, pe PressOne.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close