Antena 3 CNN Actualitate Trenul cu Orban și Iohannis a ajuns la Otopeni cu o întârziere de 35 de minute

Trenul cu Orban și Iohannis a ajuns la Otopeni cu o întârziere de 35 de minute

Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au ajuns cu o întârziere de 35 de minute în aeroportul Otopeni după călătoria cu trenul. Mai exact, au ajuns la destinație la 50 de minute după ce au plecat din Gara de Nord, nu 15, așa cum se anunțase inițial. Astăzi a fost însă doar un test, autoritățile promit însă că în cel mai scurt timp și călătorii vor putea ajunge de la gară la aeroport și invers pe calea ferată.

Trenul cu Orban și Iohannis a ajuns la Otopeni cu o întârziere de 35 de minute
de Laura Dinu    |    21 Sep 2020   •   15:30

”Ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al Transporturilor. Sigur că și aici au trebuit să treacă 12 ani pentru realizarea acestui tronson. La momentul preluării guvernării de către Guvernul liberal, progresul era puțin peste 11% și iată că astăzi lucrarea este finalizată aproape în proporție de 100%. 

Calea ferată a fost Cenușăreașa modurilor de transport în ultimii 20 de ani. A fost ocolită de investiții serioase și a fost tratată ca o formă de transport de rang secund. 

Vom aloca fonduri europene, miliarde și miliarde de euro vor fi investiți pentru modernizarea infrastructurii de transport feroviar care va reprezenta o bază pentru dezvoltarea economică a României”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: Noi dorim să dezvoltăm aeroportul internațional, dorim să îi dăm amploare

”Noi dorim să dezvoltăm aeroportul internațional, dorim să îi dăm amploare, dar pentru asta e nevoie să poți să ajungi în aeroport în condiții foarte bune, în condiții predictibile și pentru asta legătura de la Gara de Nord până la aeroport este absolut esențială”, a adăugat și președintele Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Nicolae Bode au testat luni linia de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close