Antena 3 CNN Actualitate Trucul care te scapă complet de țânțari. Ai nevoie doar de câteva ingrediente din bucătărie

Trucul care te scapă complet de țânțari. Ai nevoie doar de câteva ingrediente din bucătărie

Țânțarii reprezintă, fără îndoială, coșmarul nopților de vară. De la zgomotul care ți se plimbă pe lângă ureche chiar când încerci să adormi până la înțepăturile extrem de deranjante a căror mâncărime durează până la câteva zile.

Trucul care te scapă complet de țânțari. Ai nevoie doar de câteva ingrediente din bucătărie
Sursa foto: pixabay
31 Mai 2022   •   11:42

Indiferent câtă grijă am avea, aceștia reușesc într-un fel sau altul să intre în casă și să ne facă zilele amare.

Există însă câteva soluții sau trucuri la îndemâna tuturor, care țin țânțarii departe. 

Menta 

Aroma proaspătă și puternică a mentei nu este deloc pe placul țânțarilor. Cercetătorii au descoperit în numeroase studii proprietățile repelente ale plantei.   

Uleiul de arbore de ceai 

Acest tip de ulei conține o combinație puternică de proprietăți antiseptice, antimicrobiene și antiinflamatorii. Există un studiu care arată că substanțele repelente care conțin ulei de arbore de ceai sunt extrem de eficiente împotriva țânțarilor. Una dintre cele mai obișnuite modalități de a scăpa de țânțari este să înmuiați o panglică în ulei de arbore de ceai și să o atârnați la fereastră pentru a preveni ca țânțarii să intre în casă, scrie republicworld.com.

Vanilia 

Vă place mirosul de vanilie? Minunat! Țânțarilor nu! De aceea tot ce trebuie să faceți este să folosiți un spray pe bază de ulei natural de vanilie sau extract natural de vanilie. Ori de câte ori mergeți într-o drumeție sau ieșiți din casă spre seară, este îndeajuns să amestecați uleiul natural de vanilie cu apă, să puneți lichidul într-o sticlă cu pulverizator și să îl folosiți ori de câte ori este nevoie.  

Piper negru 

Iată un alt repelent pentru țânțari pe care cu toții îl avem în bucătărie. Piperul negru vă protejează de țânțari, muște și alte insecte, datorită unei substanțe chimice pe care o conține.   

Apa cu săpun 

Apa cu săpun este destul de ușor de folosit. Este un remediu anti-țânțari foarte eficient, deoarece aceștia sunt atrași amestec. Acesta este motivul pentru care îl poți folosi în avantajul tău. Pune un vas cu apă și săpun în cameră. O să dureze doar puțin timp până ce țânțarii vor fi prinși în capcană.  Cu toate acestea, eficiența acestui truc depinde și de cât de mult săpun folosiți. 

Cafeaua  

Un studiu din 2007 a constatat că atât zațul de cafea, cât și lichidul creat amestecul zațului cu apă și apoi strecurarea acestuia - cu alte cuvinte, o ”cafea” făcută cu zaț uzat - au efect semnificativ asupra prevenirii larvelor de țânțari, scrie modernfarmer.com.  

×
Subiecte în articol: tantari
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close