Antena 3 CNN Actualitate Turiştii dispăruţi în munţii Rodnei, o posibilă alarmă falsă

Turiştii dispăruţi în munţii Rodnei, o posibilă alarmă falsă

Turiştii dispăruţi în munţii Rodnei, o posibilă alarmă falsă
26 Noi 2008   •   13:48

Condiţiile meteorologice nefavorabile menţin salvamontiştii în alertă maximă. Turiştii rătăciţi în munţii Bucegi şi Rodnei sunt în continuare căutaţi, în ciuda ceţii puternice. În ceea ce priveşte turiştii din munţii Rodnei, aceştia au anunţat marţi că sunt blocaţi într-o zonă periculoasă de pe vârful Ineu, din cauza viscolului şi a ceţii dense. Două echipe sunt pe urmele lor. Între timp însă, o ipoteză stranie se conturează în rândurile salvatorilor: apelul de urgenţă ar putea fi fals.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa - Năsăud Georgeta Căşvan, citată de Agerpres, persoana care a sunat la 112 s-a recomandat a fi Alex Hordouan, din Năsăud, născut în Bistriţa. Marţi după-amiază, spunea Hordouan, s-ar fi aflat împreună cu soţia, cu schiurile, în apropierea Vârfului Ineu. Ce este ciudat: bărbatul a ezitat când a fost întrebat care este data naşterii sale, iar numele nu a putut fi găsit în baza de date.
În plus, după ce şi-a dat numărul de telefon de la care a sunat, turistul a putut fi contactat imediat însă, ulterior, la acest număr de telefon nu a mai răspuns nimeni. Dat fiind că numărul este al unei cartele reîncărcabile, achiziţionate în anul 2006, adevărata identitate a titularului nu poate fi descoperită.
În ciuda suspiciunilor, jandarmii şi salvatorii montani se află în căutarea celor doi turişti rătăciţi. ?Stratul de zăpadă depus este de cel puţin o jumătate de metru, iar în zonele de creastă, unde a viscolit, zăpada poate depăşi cu uşurinţă trei ? patru - cinci metri sau chiar mai mult?, a declarat purtătorul de cuvânt Georgeta Căşvan.
Serviciul Salvamont Bistriţa-Năsăud a anunţat luni că traseele montane sunt închise pentru turişti, în special în zona Munţilor Rodnei, din cauză că zăpada proaspăt depusă poate fi antrenată uşor într-o avalanşă, iar vizibilitatea este redusă, din cauza viscolului şi a ceţii de pe munte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: munti Salvamont alarma
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close