Antena 3 CNN Actualitate Ultimii patru mineri au fost scoşi din subteran (VIDEO)

Ultimii patru mineri au fost scoşi din subteran (VIDEO)

Ultimii patru mineri au fost scoşi din subteran (VIDEO)
18 Noi 2008   •   18:05

Trupurile ultimilor patru mineri au fost aduse la suprafaţă. Persoanele decedate au fost transportate la Petroşani. Marţi, 15 mineri salvatori au intrat, din nou, în subteran pentru a-i aduce pe cei patru morţi rămaşi în mină în urma exploziei de sâmbătă, şi pentru a-i reda familiilor lor. O echipă a evaluat, dimineaţă, starea atmosferică din mină pentru a stabili concentraţia de dioxid de carbon şi cea de gaz metan.
În Valea Jiului este zi de doliu. Sirenele din oraş au sunat în semn de omagiu iar oamenii au ţinut un moment de reculegere pentru minerii morţi în exploziile de sâmbătă. La Petrila şi la Petroşani sunt înmormântaţi cei patru salvatori, care au murit în cea de-a doua explozie din mină. Minerii şi-au dat viaţa încercând să-şi salveze colegii surprinşi de prima explozie. Patru familii încă aşteaptă ca morţii lor sa fie scoşi din adânc pentru a fi înmormântaţi aşa cum se cuvine.
Aproximativ o mie de persoane s-au adunat marţi la prânz la capela din Petrila pentru a participa la înmormântarea primului dintre cei patru mineri salvatori care au murit sâmbătă în subteran încercând să-i salveze pe colegii lor. Vasile Stoian avea 38 de ani. În urma sa, doi copii au rămas orfani.
Convoiul funerar va trece pe la locuinţa minerului mort, pentru ca acesta să îşi poată lua rămas bun, simbolic, de la locuinţa sa, de la vecini şi de la cei apropiaţi.
Tot în cursul zilei de marţi vor fi înmormântaţi şi ceilalţi trei mineri scoşi sâmbătă seară din subteran - Doru Holingher, Adrian Măţan şi Marcel Alexa.


Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close