Antena 3 CNN Actualitate Un an de închisoare pentru canadianul care a anunţat un atentat cu bombă în metroul din Bucureşti

Un an de închisoare pentru canadianul care a anunţat un atentat cu bombă în metroul din Bucureşti

Un an de închisoare pentru canadianul care a anunţat un atentat cu bombă în metroul din Bucureşti
11 Mai 2010   •   14:04

Canadianul care a anunţat un atentat cu bombă în metroul din Bucureşti în 2006 a fost condamnat la un an de închisoare. Bărbatul a acuzat atunci o emigrantă româncă din Montreal că este liderul unei celule teroriste ce pune la cale un atentat în România.

Canadianul de 49 de ani şi-a recunoscut vina iar judecătorul a decis trimiterea lui în închisoare pentru un an. Procurorii au renunţat la acuzaţia de punere la cale a unui act terorist.

?Şi-a recunoscut fapta, şi că a făcut o greşeală. Asta i-a spus judecătorului. Clientul meu are nevoie de ajutor. A recunoscut că are nevoie de ajutor?, a declarat David Petranic, avocatul apărării.

Dosarul a fost deschis în 2006, atunci când Jean-Rock Coupal a sunat la ambasada României din Ottawa şi a anunţat un atac terorist ce urma să aibă loc în metroul din Bucureşti. Canadianul a spus autorităţilor că liderul celulei teroriste este o emigrantă din România ce încearcă să obţină cetăţenie în Canada.



Autorităţile s-au mobilizat imediat şi au lansat o anchetă. Numai că după căteva zile s-a aflat că bărbatul inventase toată povestea. Canadianul se îndrăgostise de româncă însă a fost refuzat şi a vrut să se răzbune.

Probleme canadianului nu s-au terminat încă. În urma percheziţiei de la domiciliul lui, au fost găsite mai multe poze cu pornografie infantilă. Procesul pentru deţinere de materiale ilegale va începe în scurt timp.

Antena 3

×
Subiecte în articol: metrou Bucuresti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close