Antena 3 CNN Actualitate Un bloc turn ar putea fi construit în piaţa Lahovari, zonă protejată cultural

Un bloc turn ar putea fi construit în piaţa Lahovari, zonă protejată cultural

Un bloc turn ar putea fi construit în piaţa Lahovari, zonă protejată cultural
Sursa foto: turn
11 Mai 2010   •   20:28

Încă un zgîrie nori îşi face loc în plin centrul Capitalei, cât să strice imaginea unei zone vechi. O comisie din Ministerul Culturii şi arhitectul şef al Primăriei Capitalei au dat undă verde pentru construcţia unui bloc-turn de 26 de metri în Piaţa Lahovari, teoretic, o zonă protejată a Bucureştiului.

Noul bloc turn urmează să se construiască pe strada Lahovari la numărul 8. Va fi ridicat în spatele unei clădiri vechi, cu o arhitectură deosebită, construită în perioada interbelică.

Proiectul blocului turn a avut un traseu întortocheat. Iniţial, avizul de construire a fost respins de comisia pentru urbanism din Primăria Generală. Apoi, a primit aviz pozitiv de la aceeaşi comisie. În final, arhitectul-şef al Capitalei a zis şi el "Da".

?Regimul de înaltime e 27 si ei au primit 26 de metri. Regulamentul zonei protejate păcătuieşte, mai ales în zonele centrale, prin inexactitate prin regulamente nu suficient de clare sau excesive în alte cazuri? spune Gheorghe Pătraşcu, arhitectul şef al Capitalei.

Blocul turn a primit aviz favorabil şi de la Comisia Monumentelor din Ministerul Culturii. Ultimul cuvânt îl are ministrul Kelemen Hunor, care a evitat să comenteze acest proiect.

Beneficiarul, care dă atâtea bătăi de cap autorităţilor, este societatea Falcon Consulting, controlată de doi oameni de afaceri israelieni. Despre ei se spune că ar fi apropiaţi ai unei grupări de spionaj cu ramnificaţii în industraia de armamanet din Nigeria. În România, israelienii construiesc clădiri de birouri şi sedii de misiuni diplomatice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: constructie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close