Antena 3 CNN Actualitate Un cal a zăcut două zile pe străzile oraşului Bocşa. Animalul s-a stins până la urmă (VIDEO)

Un cal a zăcut două zile pe străzile oraşului Bocşa. Animalul s-a stins până la urmă (VIDEO)

Un cal a zăcut două zile pe străzile oraşului Bocşa. Animalul s-a stins până la urmă (VIDEO)
24 Iul 2009   •   21:31

Caz incredibil în Bocşa. Un cal a zăcut mai bine de două zile pe străzile oraşului, fără ca cineva să facă ceva. Calul, bolnav şi bătrân, a fost abandonat de proprietari, a vagabondat vreo două săptămâni printre blocuri după care, răpus de boală şi bătrâneţe, a căzut efectiv din picioare.

Prea slăbit ca să se ridice, prea slăbit ca să mănânce, calul din imagini a ajuns bătaia de joc a unor oameni care l-au stors de puteri, iar apoi i-au furat dreptul de a se stinge demn.
?Ar trebui pedepsiţi aşa, precum suferă animalul ăsta. Să sufere şi ei?, a declarat unul dintre cei care au fost martori la suferinţele animalului.

Semnele vieţii grele erau vizibile pe tot corpul. Abandonul l-a stors de ultimele puteri. Animalul a primit ajutor de la copii. Ei i-au adus hrană şi apă. Cei care îl puteau ajuta cu adevărat, s-au încurcat în birocraţie.

?Eu am fost la Gospodărirea Oraşului, am vorbit cu secretara, acolo, l-a anunţat pe domnul director şi a spus că numai în cazul când e mort, atunci să dau telefon la pompieri?.

?Am luat legătura cu instituţiile specializate, care ar trebui să se ocupe de aceste cazuri, nimeni nu a fost disponibil?, a declarat Silvia Chivari, preşedinte Asociaţia pentru Protecţia Aanimalelor Caraş Severin.

?Am vorbit cu şeful poliţiei, au fost identificaţi proprietarii, au promis că vin să-şi ridice calul de acolo?, a spus Mirel Pascu, primarul din Bocşa.

Promisiunile au fost însă deşarte. ?Stau de şapte ore jumate aici, nimeni nu a venit să ne ajute, voi lua calul împreună cu poliţia oraşului Bocşa şi îl voi duce la un adăpost?, a mai spus Silvia Chivari, preşedinte Asociaţia pentru Protecţia Aanimalelor Caraş Severin. Însă calul a pierit vineri dimineaţă, după o noapte întreagă de chin.



Observator

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close