Un constănţean a vrut să aducă NOUĂ TONE de cocaină în Europa, dar poliţiştii i-au încurcat planurile

de S.T.    |    30 Mai 2012   •   14:30
Un constănţean a vrut să aducă NOUĂ TONE de cocaină în Europa, dar poliţiştii i-au încurcat planurile Foto: cocaineaddiction.ws
Un constănţean, căutat de poliţiştii italieni pentru trafic internaţional de droguri, a fost depistat şi reţinut de autorităţile din Constanţa.

Pe numele lui Iustin Victor Rădulescu, în vârstă de 56 de ani, Tribunalul din Milano emisese mandat european de arestare, fiind acuzat că a încercat să aducă aproximativ nouă tone de cocaină în Europa din ţări din America Latină.
.
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, din actele transmise de autorităţile judiciare italiene a rezultat că, în perioada decembrie 2007 - aprilie 2008, Rădulescu a coordonat un grup organizat de traficanţi de droguri şi a supervizat şi finanţat importul unor mari cantităţi de narcotice, cumpărate din America Latină.

Oamenii legii au stabilit că constănţeanul a cumpărat peste 2.000 de kilograme de cocaină pe care le-a transportat cu o navă reţinută de autorităţile portugheze, după care alte 3.752,976 de kilograme de cocaină, transportate cu o altă navă reţinută de autorităţile spaniole, precum şi 2.500- 3.000 de kilograme de cocaină pe care le-a transportat cu două nave cu pânze, scrie Mediafax.

De asemenea, a importat, în complicitate cu alte persoane, în aceeaşi perioadă, cantitatea de 1.500 de kilograme de cocaină, transportând încărcătura la bordul a două nave.

Traficantul constănţean a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală, care a dispus reţinerea sa.x close