Antena 3 CNN Actualitate Un elev olimpic din Vâlcea a fost admis la cinci universităţi de renume din Marea Britanie

Un elev olimpic din Vâlcea a fost admis la cinci universităţi de renume din Marea Britanie

Un elev olimpic din Vâlcea a fost admis la cinci universităţi de renume din Marea Britanie
23 Ian 2016   •   00:00

Laurenţiu Ploscaru a decis să studieze la Oxford. Acum, când visul lui a devenit realitate, recunoaşte că nu s-ar mai întoarce în ţară după studii. Poate doar dacă i s-ar oferi şansa să schimbe ceva, potrivit TVR1.

Pe Laurenţiu Ploscaru, reporterii Ştirilor TVR l-au găsit acasă, înconjurat de trofee şi medalii obţinute în cei 12 ani de şcoală la diverse competiţii. N-a avut o copilărie obişnuită, dar nici nu a fost un copil obişnuit, spun părinţii.

Şcoala nu i-a pus niciodată probleme şi s-a înscris cu plăcere la competiţii. Şi-a descoperit pasiunea pentru matematică pentru că a avut un profesor bun, care i-a desluşit primele taine ale ştiinţei.

Este multiplu medaliat la olimpiadele internaţionale de matematică şi considerat un geniu în acest domeniu. Pentru că şi-a dorit din totdeauna să studieze în Marea Britanie, a aplicat la cinci universităţi. A fost admis la toate. Printre ele şi prima în lista preferinţelor: Oxford. Greu de spus ce va face la finalul studiilor.

Părinţii lui Laurenţiu îşi fac deja griji că fiul lor va sta departe de ei. Dar prind curaj când îşi amintesc de toate mijloacele moderne de comunicare, iar Londra e până la urmă la câteva ore de zbor distanţă.
- See more at: http://stiri.tvr.ro/un-elev-olimpic-din-valcea-a-fost-admis-la-cinci-universitati-de-renume-din-marea-britanie_69848.html#sthash.E7ENnHW5.dpuf

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close