Antena 3 CNN Actualitate Un fost expert american în securitate dezvăluie! Ce țară s-ar afla în spatele atacului cibernetic WannaCry

Un fost expert american în securitate dezvăluie! Ce țară s-ar afla în spatele atacului cibernetic WannaCry

Un fost expert american în securitate dezvăluie! Ce țară s-ar afla în spatele atacului cibernetic WannaCry
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Mai 2017   •   22:27

Coreea de Nord s-ar fi aflat în spatele atacului cibernetic de răscumpărare WannaCry, care a afectat peste 100 de țări, este de părere fostul șef al Departamentului pentru Securitate Internă SUA, Michael Chertoff, scrie The Guardian.

Michael Chertoff, care a lucrat în timpul mandatului lui George W Bush din 2005 până în 2009, a declarat că în spatele atacului care a pus în alertă instituțiile publice din întreaga lume s-ar afla agenții sau aliații regimului de la Phenian. 

Chertoff, expert în criminalitatea informatică și terorismul mondial, a vorbit, la o conferință internațională din Bratislava, despre terorism și securitate.

"Problema cu Coreea de Nord este aceasta - ei nu participă în cea mai mare parte la sistemul financiar / comercial global. Cum își susțin regimul lor? Ei bine, prin săvârșirea de infracțiuni la scară globală, fie că este vorba de contrabandă cu mărfuri contrafăcute, droguri, trafic de persoane sau furt, acesta este, literalmente, un stat criminal. Și de aceea nu m-ar surprinde să aflu că au încercat să câștige bani prin răscumpărare și extorcare”, a spus Michael Chertoff.
 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord phenian
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close