Antena 3 CNN Actualitate Un impozit al Guvernului Grindeanu ar putea fi imposibil de aplicat

Un impozit al Guvernului Grindeanu ar putea fi imposibil de aplicat

Un impozit al Guvernului Grindeanu ar putea fi imposibil de aplicat
Sursa foto: foto: gov.ro
18 Apr 2017   •   15:19

Impozitul pe gospodărie pe care îl vrea Guvernului Grindeanu este imposibil de aplicat în practică. Sunt necesari 35.000 de inspectori fiscali. În 10 ani, România a reuşit să formeze 5.000, potrivit românialibera.ro.

Noua taxă ar reprezenta o altă filozofie a impozitării veniturilor. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spune că unele cheltuieli ar fi deduse din impozit. Nu e clar însă care. Nici care e definiţia legală a gospodăriei. „Ideea e nu să-l înglodezi pe român şi mai mult în datorii, ci să scoţi totul din economia neagră în economia albă”, a adăugat demnitarul.

“De-a lungul istoriei, am văzut o serie întreagă de impozite. Unele azi par dintre cele mai absurde. Un impozit trebuie să aibă două roluri: unul - de a sluji unui anumit tip de politică publică, al doilea - social. Dacă se va aplica (n.n. – impozitul pe gospodărie), important e să nu vedem şi o creştere a impozitelor actuale”, a spus pentru RL analistul economic Constantin Rudniţchi.

Sistemul informatic folosit de Fisc e depăşit. Ultimul upgrade e din 2006. așa că analiștii se tem că în urma modificărilor recenta acesta ar putea să cedeze.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close