Antena 3 CNN Actualitate Un jandarm şi doi poliţişti riscă 5 ani de închisoare după ce au bătut un bărbat. De ce au reacţionat aşa oamenii legii

Un jandarm şi doi poliţişti riscă 5 ani de închisoare după ce au bătut un bărbat. De ce au reacţionat aşa oamenii legii

Un jandarm şi doi poliţişti riscă 5 ani de închisoare după ce au bătut un bărbat. De ce au reacţionat aşa oamenii legii
20 Iun 2012   •   16:39

Un jandarm şi doi poliţişti din localitatea braşoveană Ticuş sunt cercetaţi de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi de procurori ai Parchetului Tribunalului Braşov, după ce, în urmă cu o lună, au bătut un bărbat, informează Mediafax. Cazul a ajuns mai întâi în presă şi apoi în atenţia poliţiştilor.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, Poliţia a fost sesizată, miercuri, de câţiva jurnalişti care au intrat în posesia unor imagini video filmate în noaptea de 14 spre 15 mai. În înregistrarea respectivă apar doi poliţişti şi un jandarm care lovesc un bărbat.
   
"În cursul zilei de astăzi (n.r. - miercuri), unitatea noastră a fost sesizată de un jurnalist acreditat cu privire la un incident din noaptea de 14 spre 15 mai în localitatea Ticuş. În acest sens ni s-au înmânat şi nişte imagini cu incidentul respectiv. În imaginile respective apar doi poliţişti şi un jandarm care agresează un cetăţean. Imediat după ce am văzut aceste imagini, conducerea inspectoratului a dispus corpului de control să înceapă verificările în acest caz, în acelaşi timp fiind înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Naghi.
   
Cei doi poliţişti şi jandarmul vor fi cercetaţi în acest caz pentru purtare abuzivă, faptă pentru care riscă până la cinci ani de închisoare.
   
Până în prezent nu s-a depus nici o plângere în acest caz la Poliţie. Mai mult, deşi incindetul a fost filmat pe camerele de supraveghere din apropierea locului unde s-a petrecut incidentul, acesta nu a fost făcut public decât miercuri, când a fost trimis unui post de televiziune locală.
   
"După aprofundarea anchetei vom stabili şi circumstanţele în care aceste imagini au fost date publicităţii la o lună şi ceva după producerea incidentului", a mai spus reprezentantul IPJ Braşov.
   
Potrivit unor surse, bărbatul a fost bătut de oamenii legii după ce ar fi strigat sloganuri pentru susţinerea unui candidat la primărie.
   
În imagini se observă cum o maşină de Poliţie opreşte în dreptul victimei, iar din autoturism coboară un poliţist, care îl loveşte cu pumnii şi cu picioarele pe bărbat. Ulterior, din autoturism coboară un alt poliţist şi un jandarm, care, de asemenea, îl lovesc pe bărbat. Victima este apoi lăsată să plece, iar cei trei fumează în faţa sediului primăriei, după care pleacă.
   
Bărbatul care a fost agresat a fost arestat preventiv pentru ultraj, însă nu pentru incidentul din seara respectivă. După acel incident, bărbatul agresat, împreună cu câţiva membri ai familiei, au vrut să se răzbune şi i-au agresat pe poliţişti, iar câţiva dintre ei au fost arestaţi preventiv pentru ultraj, mai susţin sursele citate.
   

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close