Antena 3 CNN Actualitate Un jurnalist critic la adresa puterii a fost atacat de indivizi necunoscuţi

Un jurnalist critic la adresa puterii a fost atacat de indivizi necunoscuţi

Un jurnalist critic la adresa puterii a fost atacat de indivizi necunoscuţi
01 Oct 2015   •   13:29

Un influent jurnalist turc, Ahmet Hakan, cunoscut pentru criticile sale la adresa guvernului, a fost atacat și rănit în noaptea de miercuri spre joi de un grup de bărbați la Istanbul, a anunțat angajatorul său, relatează France Presse, preluată de Agerpres. 
Ahmet Hakan, un editorialist influent al cotidianului Hurriyet și prezentator al unei emisiuni la postul de televiziune CNN-Turk, a fost atacat de patru bărbați la scurt timp după miezul nopții în fața domiciliului său din cartierul elegant Nisantasi, a relatat joi publicația la care lucrează.

Jurnalistul se întorcea acasă, în compania șoferului și a unei gărzi de corp, după ce a moderat emisiunea sa de seară, Tarafsiz Bolge, în studiourile pe care le împart CNN-Turk și Hurriyet.
Unul dintre atacatori l-a imobilizat pe bodyguard, iar ceilalți trei l-au bătut pe Ahmet Hakan, după care au fugit.

Rănit la coaste și la nas, jurnalistul a fost spitalizat, dar a putut fi externat joi dimineață.
Poliția a arestat patru suspecți, al căror motiv este deocamdată necunoscut, potrivit Hurriyet.
Turcia este permanent criticată de ONG-urile pentru apărarea libertății presei, care reproșează guvernului presiunile asupra jurnaliștilor, potrivit AFP.

Atacurile împotriva jurnaliștilor s-au intensificat în contextul în care regimul condus de președintele Recep Tayyip Erdogan desfășoară de la sfârșitul lunii iunie un război împotriva rebelilor kurzi din Turcia.
Ahmet Hakan a fost recent vizat de amenințări venite din partea unor editorialiști din presa proguvernamentală pentru criticile sale împotriva puterii și ceruse deja protecția poliției.

Cem Kucuk, editorialist al cotidianului Star, apropiat al regimului, l-a amenințat pe Hakan că îl va "zdrobi ca pe o insectă".
Birourile cotidianului Hürriyet din Istanbul au fost în două rânduri atacate de către manifestanți proguvernamentali, care au acuzat publicația că denaturează afirmații ale președintelui Erdogan.

De la venirea sa la putere în 2003, președintele islamo-conservator a atacat în mai multe rânduri grupul de presă Dogan, proprietar al cotidianului Hürriyet și al CNN-Turk.
Atacul împotriva jurnalistului survine în contextul apropierii alegerilor legislative anticipate care vor avea loc la 1 noiembrie.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close