Un moldovean, împuşcat de un poliţist român la punctul vamal Galaţi-Giurgiuleşti

de Antena3.ro    |    15 Ian 2012   •   17:28
Un moldovean, împuşcat de un poliţist român la punctul vamal Galaţi-Giurgiuleşti Foto: gadling.com

Un tânăr moldovean a fost rănit după ce a fost împuşcat duminică, la punctul vamal Galaţi-Giurgiuleşti, la graniţa dintre România şi R. Moldova. Incidentul a fost provocat de cetăţeanul moldovean, care a refuzat să se supună controalelor, relatează PRO TV Chişinău, sursă preluată de Mediafax.
   
Potrivit informaţiilor preliminare, poliţiştii de frontieră români i-au cerut cetăţeanului moldovean, în vârstă de 23 de ani, să permită verificarea maşinii, în momentul în care acesta încerca să intre în România. Autoturismul avea numere de înmatriculare bulgăreşti, autorităţile suspectând că era furat. Tânărul moldovean a refuzat să se supună verificării vehiculului, a întors brusc maşina şi a încercat să revină în Republica Moldova.
   
În acel moment, agenţii poliţiei române de frontieră au tras două focuri de armă. Tânărul a fost rănit în zona toracică şi este internat la Cahul.
   
"Tânărul a intrat în punctul vamal românesc, iar vameşii i-au cerut să prezinte autoturismul pentru verificări suplimentare, moment în care acesta a refuzat şi a încercat să fugă cu maşina spre vama moldovenească. În acel moment, unul dintre politiştii de frontieră a tras un foc de armă în direcţia sa, rănindu-l. Bărbatul a continuat drumul spre vama moldovenească. Acolo a fost chemată ambulanţa şi este internat la Cahul, în stare stabilă", a declarat un oficial din cadrul Ministerului moldovean de Interne.


Parteneri
x close