Antena 3 CNN Actualitate Un nou institut regional de oncologie va fi înfiinţat la Iaşi

Un nou institut regional de oncologie va fi înfiinţat la Iaşi

Un nou institut regional de oncologie va fi înfiinţat la Iaşi
08 Noi 2008   •   14:31

La Iaşi va fi înfiinţat în scurt timp institutul regional de oncologie, o investiţie de peste 25 de milioane de euro. Noua clădire va găzdui toate secţiile care tratează bolnavii de cancer, indiferent de stadiul bolii. Investiţia este de peste 25 de milioane de euro.
De ani de zile Iaşiul a devenit locul unde vin mulţi dintre cei bolnavi de cancer, motiv pentru care spitalele au devenit neîncăpătoare. Numai la spitalul Sfântul Spiridon, peste 200 de pacienţi aşteapta tratament la accelerator nuclear de particule. În acelasi timp peste 2.000 de bolnavi primesc îngrijire sau asistenţă medicală. Numărul mare de pacienţi face ca la spital activitatea să se desfăşoare în prezent cu mare greutate.
Noul institut de oncologie este o adevărată gură de oxigen. În primul rînd pentru pacienţi care vor beneficia de analize medicale complexe iar tratamentul îl vor primi într-un singur loc. Nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe între spitale. Şi medicii au motive să fie mulţumiţi. Noul centru va corespunde cerinţelor internaţionale iar cadrele medicale vor şti mai bine câţi pacienţi beneficiază de tratament oncologic şi cum evoluează starea lor.
Investiţia în noul institut de oncologie este evaluată la 27 de milioane de e. Pe lângă o clădire modernă institutul va beneficia de aparatură modernă iar capacitatea de cazare va fi de 300 de paturi.
Antena 3

×
Parteneri
Iohannis s-ar retrage din cursa pentru şefia NATO
x close