Antena 3 CNN Actualitate Un nou miting de susţinere în secuime pentru extremistul Beke Istvan Attila, arestat preventiv

Un nou miting de susţinere în secuime pentru extremistul Beke Istvan Attila, arestat preventiv

Un nou miting de susţinere în secuime pentru extremistul Beke Istvan Attila, arestat preventiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Dec 2015   •   19:35

Cateva sute de persoane din Târgu Secuiesc au participat joi dupa-amiază la un miting de susținere a liderului organizatiei locale a 'Miscarii tinerilor din cele 64 de Comitate' - HVIM, Beke Istvan Attila, care a fost arestat preventiv marti, pentru 30 de zile, fiind suspectat ca ar fi intentionat sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat pe raza acestui municipiu, in timpul manifestatiei organizate cu prilejul Zilei Nationale a României, anunță Agerpres.

Pe parcursul mitingului, care a durat aproximativ două ore, manifestanții și-au exprimat solidaritatea cu Beke Istvan, scandandu-i numele, dar și diverse sloganuri, precum 'Adevarul' si 'Nu suntem teroristi'.

Un miting similar, la care au participat un numar mai mic de persoane, a avut loc miercuri după-amiaza la Târgu Secuiesc, participanții organizandu-se pe rețelele de socializare. Acestia intentioneaza sa continue manifestatiile si in zilele urmatoare.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Covasna, Petronela Corodeanu, a declarat ca mitingurile nu au fost autorizate, dar ca acestea s-au desfasurat in mod pasnic, neinregistrandu-se incidente.

×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close