Antena 3 CNN Actualitate Un nou scenariu pentru mobilizarea fără precedent a protestatarilor. Alina Mungiu Pippidi: Este implicat SRI

Un nou scenariu pentru mobilizarea fără precedent a protestatarilor. Alina Mungiu Pippidi: Este implicat SRI

Un nou scenariu pentru mobilizarea fără precedent a protestatarilor. Alina Mungiu Pippidi: Este implicat SRI
01 Feb 2017   •   22:20

Alina Mungiu Pippidi se întreabă cum s-a reușit mobilizarea atâtor mii de oameni în cadrul protestelor, în contextul în care de-a lungul timpului au mai existat evenimente majore la care s-au adunat doar câteva sute de oameni. Mungiu Pippidi oferă și un posibil răspuns, scrie DCNews.ro.

"Nu se întreabă nimeni de ce nu au ieşit la vot, de ce au fost o mie cînd Oprea l-a pierdut pe motociclistul lui în groapă, de ce nu au fost nici cinci sute cînd PSD a anulat pe 45 de zile legea cu traseismul, oricât am tras de ei, de ce Moise Guran şi cu mine am fost cvasi-singuri în marţea neagră, pînă cînd cu mare efort s-au strîns trei mii de oameni? De unde această conştiinţă deşteptată peste Crăciun şi Anul Nou la poporul cinic şi plictisit, care dă impresia că poate da jos guvernul, numai să vrea, de unde nu se mai dau amenzi la demonstranţi, deşi în primăvară şi parastasul de la Colectiv s-a ales cu una doar că a postat evenimentul pe Facebook? Ce e nou? Că PSD a mai făcut porcării gîrlă, şi n-a ieşit nimeni" se întreabă, retoric, Mungiu.

Și tot ea furnizează un posibil răspuns:

"Un singur lucru e nou. Guvernul vrea să taie fondurile SRI, o mişcare fără precedent. SRI, care a scăpat din comisia de anchetă fără să ne spună cum de a luat Ghiţă aproape un miliard şi de ce nu e cercetată sursa banilor din România TV şi a altor organe de presă cu finanţare ascunsă, era cel din spatele amenzilor după demonstraţii, ei făceau poze şi dosare la tineri (la cei cu potenţial de lideri şi care nu puteau fi şantajaţi). SRI nu mai are de ce să oprească vreo demonstraţie. Dimpotrivă, conchide politologul, conform inpolitics.ro.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close