Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist şi-a împuşcat colega în centrul Braşovului

Un poliţist şi-a împuşcat colega în centrul Braşovului

Un poliţist şi-a împuşcat colega în centrul Braşovului
25 Oct 2008   •   15:33

Un poliţist care a intrat într-o altercaţie cu nişte tineri a încercat să potolească spiritele cu pistolul. Poliţistul l-a împuşcat pe unul dintre scandalagii dar şi-a împuşcat şi colega de patrulă. Conducerea IJP Braşov a deschis o anchetă, pentru a stabili dacă poliţistul a folosit în mod legal arma din dotare.
Altercaţia s-a produs în jurul orei 3.00, în faţa unui bar din centrul Braşovului. Poliţiştii susţin că, în momentul în care au încercat să legitimeze un grup de cinci tineri, ameţiţi de alcool, aceştia au devenit extrem de violenţi, iar unul dintre ei chiar a lovit-o pe o poliţistă. Atunci, colegul ei a scos pistolul din dotare, a tras un foc de armă în plan vertical, după care unul în piciorul agresorului. Glonţul, însă, a ricoşat din piciorul tânărului, în piciorul poliţistei.
De cealaltă parte, tinerii susţin că ei sunt cei agresaţi de poliţişti. Una dintre fetele din grup susţine că poliţistul i s-a adresat cu un apelativ nepotrivit, iar când prietenul ei a intervenit, poliţistul l-a agresat verbal şi pe acesta. Ambele victime au fost transportate la Spitalul Judeţean Braşov. Tânărul, aflat în stare mai gravă, a fost transferat la o clinică din Târgu Mureş. Trei dintre tineri au fost reţinuţi sub acuzaţia de ultraj. Din primele cercetări, conducerea IPJ Braşov a stabilit că poliţistul a stabilit corect arma din dotare
Tânărul împuşcat este din lumea interlopă braşoveană. El a mai fost implicat într-un conflict armat în iulie 1999, când două bande de interlopi s-au încăierat în centrul Braşovului.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close