Antena 3 CNN Actualitate Una dintre cele mai importante exploatări miniere ale României se închide

Una dintre cele mai importante exploatări miniere ale României se închide

Una dintre cele mai importante exploatări miniere ale României se închide
30 Sep 2015   •   07:42

Mina Petrila din Valea Jiului, din care au plecat zilnic tone de cărbune vreme de un secol şi jumătate, se închide peste două zile. A fost declarată nerentabilă, potrivit TVR.

Vor rămâne doar câţiva angajaţi care vor izola galeriile şi abatajele, astfel încât cărbunele rămas să nu se aprindă.
Mina se închide acum deşi liderii de sindicat spun că au încercat s-o ţină deschisă încă doi ani.

O parte dintre mineri vor fi redistribuiţi. Alţii vor fi disponibilizaţi.
Mina va intra în programul de ecologizare prevăzut pentru exploatările miniere nerentabile şi apoi terenul va intra în posesia Primăriei Petrila.

Încă două mine din Valea Jiului, considerate nerentabile, Paroşeni şi Uricani, se vor închide în 2017.

Prima atestare documentară a exploatării cărbunelui la Mina Petrila este datată 30 decembrie 1858, când compania 'Max, Egon, Fürst' dobândea pentru întâia oară concesiune de teren minier în zona Văii Jiului.

Mina Petrila din Valea Jiului, din care au plecat zilnic tone de cărbune vreme de un secol şi jumătate, se închide peste două zile. A fost declarată nerentabilă. Vor rămâne doar câţiva angajaţi care vor izola galeriile şi abatajele, astfel încât cărbunele rămas să nu se aprindă. - See more at: http://stiri.tvr.ro/mina-petrila-se-inchide-definitiv-dupa-ce-a-fost-declarata-nerentabila_65725.html#sthash.2gXCcb5T.dpufMina Petrila din Valea Jiului, din care au plecat zilnic tone de cărbune vreme de un secol şi jumătate, se închide peste două zile. A fost declarată nerentabilă. Vor rămâne doar câţiva angajaţi care vor izola galeriile şi abatajele, astfel încât cărbunele rămas să nu se aprindă. - See more at: http://stiri.tvr.ro/mina-petrila-se-inchide-definitiv-dupa-ce-a-fost-declarata-nerentabila_65725.html#sthash.2gXCcb5T.dpuf

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close