Antena 3 CNN Actualitate USR o dă pe postări cu tentă rasistă

USR o dă pe postări cu tentă rasistă

USR o dă pe postări cu tentă rasistă
07 Mar 2019   •   12:49

Atunci când nu visează la desființarea proprietății private, Alianța USR-Plus o dă pe postări cu tentă rasistă. S-a întâmplat în Gorj, acolo unde filiala USR a formațiunii conduse de Dam Barna a vrut să se laude cu noii membri ai formațiunii, dar a sfârșit într-un mesaj cu conotații peiorative la adresa etniei rome. După câteva editări, useriștii au ajuns la o formulă cât de cât echilibrată.

"Fiindcă această poză a stârnit diverse reacții, USR Gorj aduce următoarele precizări: statutul USR este unul al tolerantei si nu al discriminarilor. Noi ne interesăm de parcursul oamenilor înainte ca ei să ne devină colegi. Astfel am aflat despre noul membru USR că este o persoană care lucrează la o firmă din oraș, are contract de muncă, are grijă de familie și ai cărui copii sunt angajați și muncesc din greu de dimineața până seara. USR vrea astfel de membri cinstiți și muncitori în echipă. Considerăm că este discriminatoriu și imoral să fie generalizate stereotipurile față de rromi. USR este deschis tuturor românilor care își doresc o societate funcțională. USR Gorj continuă să crească! Astăzi au fost înființate alte două noi filiale la Crușeț și la Dănești!  Echipe de oameni noi și energici prind curaj și determinare să se implice în problemele comunității prin propriul exemplu. USR Gorj începe să joace pe tot terenul", se arată în mesajul multi-editat al USR.

Numai că urmele rămân: până să ajungă la cuvântul "rromi" care ar trebui să fie de fapt "rom", cu un singur r, useriștii nu s-au sfiit să folosească cuvântul peiorativ "țigan".

 

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close