Antena 3 CNN Actualitate Dr. Valeriu Gheorghiţă: "România poate începe vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie"

Dr. Valeriu Gheorghiţă: "România poate începe vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie"

România este pregătită, în momentul de față, să înceapă vaccinarea anti-COVID pe data de 27 decembrie. Anunţul a fost făcut de președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: "România poate începe vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie"
Sursa foto: Agerpres
de Adrian Iclozan    |    17 Dec 2020   •   00:05

"În momentul de față, Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare. Încă de mâine (joi - n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziționate (...) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale", a precizat Gheorghiţă.

El a menționat că primele persoane vaccinate vor fi din corpul sanitar al primlelor zece spitale COVID-19.

Potrivit acestuia, pentru a atinge un grad de imunizare de 60-70% din populație, campania ar trebui să dureze șase-șapte luni.

Dr. Gheorghiţă: 95% dintre medicii din spitalele COVID vor să se vaccineze

Totodată, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID a estimat că gradul de acceptare a vaccinării este de 70% la medici și de circa de 50% la asistenții medicali din spitalele non-COVID.

În cazul medicilor din spitalele COVID, nivelul de acceptare este de peste 95%.

Valeriu Gheorghiţă a calificat momentul începerii vaccinării în România drept "istoric" în ambele situaţii: şi dacă va avea succes dar şi în cazul mai puțin probabil în care demersul nu va avea succes.

×
Parteneri
30 noiembrie 2023. Sărbătoare de Sfântul Andrei şi dezlegare la peşte
x close