Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiță anunță câte persoane sunt înscrise pe listele de așteptare. În București, Cluj și Prahova sunt cele mai multe înscrieri

Valeriu Gheorghiță anunță câte persoane sunt înscrise pe listele de așteptare. În București, Cluj și Prahova sunt cele mai multe înscrieri

Circa 760.000 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pe platforma de vaccinare împotrva Covid-19, numărul fiind constant, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare..

Valeriu Gheorghiță anunță câte persoane sunt înscrise pe listele de așteptare. În București, Cluj și Prahova sunt cele mai multe înscrieri
de Dana Musceleanu    |    30 Mar 2021   •   14:37

„Este un număr relativ constant, în condițiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de așteptare, din care mai mult de 70% s-au și programat. Faptul că avem o listă de așteptare relativ constantă este un lucru mulțumitor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.Acesta a spus că 57% dintre persoanele aflate pe liste de așteptare sunt din etapa a 3-a a campaniei de vaccinare, 8,3% fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, iar 35% sunt persoane vulnerabile.

75% dintre locurile disponibile în centrele de vaccinare sunt alocate în continuare pentru persoanele din categoriile cu risc, iar 25% sunt pentru persoanele din etapa a 3-a, înscrise pe lista de așteptare, a mai precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

La acest moment este disponibilă, în platforma de vaccinare, harta centrelor de vaccinare cu fiecare tip de vaccin, numărul de locuri disponibile și numărul persoanelor aflate pe lista de așteptare. În luna aprilie, ritmul de vaccinare va crește în fiecare centru de vaccinare și se vor deschide noi centre, astfel că se va reduce timpul de așteptare în listă, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță. 

144.000 persoane pe listele de așteptare din București

București, Cluj, Prahova, Ilfov, Mureș, Iași - județele cu cele mai multe persoane înscrise pe lista de așteptare pentru vaccinare.

Cele mai multe persoane de pe listele de așteptare, 144.000, sunt din București, urmat de Cluj cu 58.000 de persoane, Prahova cu 36.000, Ilfov cu 30.000, Mureș cu 28.000 și Iași cu 27.000.

1.963.000 de români s-au vaccinat de la debutul campaniei de vaccinare, peste un milion cu ambele doze, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță. 75% dintre cei vaccinați în etapa a doua sunt persoane vulnerabile. Peste 146.000 de angajați din învățământ au fost vaccinați.

Au fost operaționalizate peste 150 de echipe mobile

Tot în luna aprilie vor fi operaționalizate și centre mobile de vaccinare. Au fost operaționalizate peste 150 de echipe mobile care vaccinează persoane nedeplasabile, persoane dependente de dializă sau persoane fără adăpost.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare în România au fost raportate 10.160 de cazuri de reacții adverse, ceea ce înseamnă o rată de raportare de aproximativ 3,4 cazuri la 1.000 de doze de vaccin administrate.

Avem o rată de raportare de circa 2 reacții adverse la 1.000 de doze de vaccin Pfizer administrate, 3,6 reacții adverse raportate la 1.000 de doze administrate de vaccin Moderna și 13,2 reacții adverse la 1.000 de doze administrate de vaccin Astra Zeneca.

Vestea bună este că în ultima săptămână nu au mai fost raportate reacții adverse severe.

 

 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close