Antena 3 CNN Actualitate Vameşul acuzat că a luat şpagă în Portul Midia: „Toţi banii au ajuns la şeful meu care este mort”

Vameşul acuzat că a luat şpagă în Portul Midia: „Toţi banii au ajuns la şeful meu care este mort”

Vameşul acuzat că a luat şpagă în Portul Midia susține că toți banii primiți de la cetățenii sirieni, în cazul navelor încărcate ilegal cu oi, au ajuns la șeful lui, care este mort.

Vameşul acuzat că a luat şpagă în Portul Midia: „Toţi banii au ajuns la şeful meu care este mort”
Sursa foto: Foto: Adevarul/arhiva personala
12 Feb 2020   •   16:59

Magistraţii Tribunalului Constanţa trebuie să stabilească dacă vameşul Radu Hristovici, angajat al Portului Midia, a luat sau nu de două ori mită pentru a facilita plecarea rapidă, fără probleme, a două nave încărcate cu oi. În acest caz, doi cetăţeni sirieni, care au afaceri în România, au recunoscut că i-au dat vameşului, sub formă de mită, suma totală de 5.500 de lei, scrie Adevarul.

Mituitorii, Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou, au fost condamnaţi la câte un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

Radu Hristovici, vameşul acuzat că a luat de două ori mită în mai 2018 pentru a face astfel încât navele încărcate cu oi să plece repede din Portul Midia, a declarat că a dat banii mai departe şefului său direct, „nepăstrând nicio parte din ei“, în acest sens cerând schimbarea încadrării juridice din luare de mită în complicitate la luare de mită, lucru respins de judecătorii Camerei Preliminare.

Tot respinsă a fost cererea inculpatului de a se retrimite dosarul la organele de cercetare penală în vederea refacerii probelor. Mai mult, vameşul a indicat, în apărarea sa, şi persoana căreia i-ar fi dat banii luaţi ca mită. Ar fi vorba despre Ion Belcin, şeful său de la Biroul Vamal Midia, care a murit între timp.

×
Subiecte în articol: portul Midia vames spaga in port
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close