Antena 3 Actualitate Veste bună! Gabriela Firea: ”Am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera”

Veste bună! Gabriela Firea: ”Am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera”

de Andreea Cigolea    |    08 Aug 2020   •   11:40
Veste bună! Gabriela Firea: ”Am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera”
Sursa foto: Hepta

Vești bune pentru bucureșteni și nu numai, în plină pandemie de COVID-19. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a fost deschis Spitalul Modular Covid din Pipera. Spitalul are 400 de locuri, dar poate fi extins la 700 de locuri.

”Mai dau azi un exemplu de bune practici : am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Să nu aveți nevoie de spital dar, dacă se întâmplă ceva, suntem aici! Pregătiți să venim în ajutor! Unitatea medicală este destinată pacienților Covid-19 cu forme ușoare și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș”, spune Firea.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spațiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor și a personalului, achiziția medicamentelor și a materialelor sanitare.

700 de locuri pentru pacienți cu COVID

„Spitalul are aviz de funcționare eliberat de DSP, acordat la două luni de la solicitare în scris. Nu mai comentăm, este o bătaie de joc,
ne-am obișnuit cu întârzierile acestei instituții”, explică primarul general.

Cadrele medicale care și-au dat acordul de a lucra în spitalul modular au fost detașate încă de vineri.  Este vorba de 61 de medici, asistenți medicali și infirmieri.

Acesul pacienților la Secția Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor inițială, clinică și radiologică, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienți infectați dintre toate spitalele COVID.

Saloane cu TV și internet

Pacienții care vor ajunge la Secția Modulară vor beneficia de saloane cu cel mult două paturi, aer condiționat, lavoar, grup sanitar cu duș, vas de toaletă și boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă. De asemenea, saloanele dispun de televizoare și au asigurat accesul la internet. Valoarea aproximativă a tuturor achizițiilor medicale pentru Secția Externă, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close