Antena 3 CNN Actualitate Veşti bune pentru bolnavii din Strehaia: Spitalul orăşenesc se va redeschide curând

Veşti bune pentru bolnavii din Strehaia: Spitalul orăşenesc se va redeschide curând

Veşti bune pentru bolnavii din Strehaia: Spitalul orăşenesc se va redeschide curând
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Aug 2012   •   13:30

Primăria oraşului Strehaia a început demersurile la Ministerul Sănătăţii în vederea redeschiderii unităţii spitaliceşti din localitate, care a fost închisă în primăvara anului 2011, a declarat joi, pentru Agerpres, primarul Sîmion Burcu.
   
Potrivit sursei citate, la sfârşitul lunii iunie un reprezentant al MS a efectuat o evaluare a spitalului şi a ajuns la concluzia că autorităţile trebuie să revină asupra deciziei de transformare a acestuia în cămin de bătrâni.
   
"În anul 2010 aici s-a implementat un proiect european de modernizare a secţiilor de chirurgie, radiologie şi a Unităţii de Primiri Urgenţe în valoare de aproape un milion de euro. Ar fi păcat ca toate echipamentele achiziţionate să fie scoase din uz sau transferate la alte unităţi şi în acelaşi timp să fie schimbată destinaţia spitalului", a precizat Burcu.   
   
În context, el a mai arătat că spitalul va asigura din toamna acestui an servicii medicale de diagnosticare şi tratament pentru 45.000 de asiguraţi, iar capacitatea secţiilor care vor fi reactivate va fi de aproximativ 100 de paturi.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close