Antena 3 Actualitate Veşti BUNE pentru Gigi Becali

Veşti BUNE pentru Gigi Becali

de G.S.    |    07 Dec 2013   •   15:44
Veşti BUNE pentru Gigi Becali
Sursa foto: Foto: Agerpres
Gigi Becali va executa pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare în regim deschis, la Penitenciarul Poarta Albă, după termenul din 11 decembrie, când trebuie să se prezinte la instanţă, urmând să se decidă ziua în care va fi dus înapoi de la Jilava la unitatea din judeţul Constanţa. 
Surse judiciare au declarat, sâmbătă, că după ce Curtea de Apel Bucureşti a dispus definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de şase luni aplicat la condamnările de trei ani de închisoare primite în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, s-a decis, în funcţie de mai multe criterii, printre care şi durata pedepsei, ca finanţatorul FC Steaua să execute pedeapsa în regim semideschis, conform Mediafax.
Decizia a fost contestată de avocaţi la judecătorul delegat de la Penitenciarul Jilava, aceştia cerând ca Gigi Becali să execute pedeapsa în regim deschis. 
Potrivit surselor citate, contestaţia a fost admisă, Gigi Becali urmând să execute pedeapsa în regim deschis, la Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanţa. 
Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat pentru MEDIAFAX că a introdus la Comisia de supraveghere de la Penitenciarul Jilava o cerere de modificare a regimului de detenţie, respectiv din semideschis în deschis.
Avocatul a precizat că respectiva comisie şi, ulterior, judecătorul delegat au admis cererea, astfel că, la acest moment, regimul de detenţie al lui Gigi Becali este unul deschis.
Abraham a menţionat că acest regim de detenţie nu îi permite lui Becali să meargă acasă, dar poate desfăşura activităţi în interesul penitenciarului, în afara unităţii. Avocatul a precizat că Becali ar putea, spre exemplu, să execute servicii de pază a deţinuţilor, în foişoarele închisorii, sau chiar să supravegheze deţinuţii ieşiţi la muncă în afara penitenciarului. 
Regimul deschis de detenţie îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar şi pachete.
 
Avocatul a arătat că regimul de detenţie se poate schimba în cazul unor abateri grave, susţinând că în cazul clientului său nu se va ajunge la o asemenea situaţie. 
Potrivit Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, regimul deschis se aplică persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an.
Persoanele condamnate care execută pedeapsa în acest regim sunt cazată în comun, se pot deplasa neînsoţite în interiorul penitenciarului, pot presta muncă şi pot desfăşura activităţile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială în afara unităţii de detenţie, fără supraveghere.
Condamnaţii care execută pedepse ce nu depăşesc 10 ani de închisoare pot beneficia, potrivit legii, de eliberarea condiţionată după ce execută cel puţin două treimi din pedeapsă. Gigi Becali, în vârstă de 55 de ani, ar putea cere eliberarea condiţionată după aproximativ doi ani şi două luni de închisoare. 
Dacă va munci după gratii sau va elabora lucrări ştiinţifice, invenţii sau inovaţii, Becali ar putea beneficia de o reducere a pedepsei. Din pedeapsa lui Becali au fost scăzute zilele din intervalul 2 aprilie - 17 aprilie 2009, în care acesta a fost reţinut şi arestat preventiv în dosarul sechestrării de persoane.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close