Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, arestat pentru 30 de zile

UPDATE: Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, arestat pentru 30 de zile

UPDATE: Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, arestat pentru 30 de zile
23 Aug 2016   •   18:00

UPDATE: Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce Tribunalul Bucureşti a admis marţi propunerea DNA.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

----------------------------

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, a fost reţinut de procurorii DNA pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, se arată într-un comunicat al DNA.

Iordache Lazăr a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență.

Potrivit DNA, ”în perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

”Sumele de bani promise și remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale”, se mai arată în comunicat.

Lazăr Iordache a fost prezentat Tribunalului București, marți, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ministerul Sănătății: Funcționarul din minister este însuși denunțătorul în dosar

Ministerul Sănătăţii precizează marţi că denunţătorul în cazul vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale a Medicamentului, Lazăr Iordache, reţinut de procurorii DNA, este chiar "persoana cu funcţie de conducere" din MS căreia i s-au oferit bani.

"DNA a anunţat astăzi, într-un comunicat, reţinerea pentru 24 de ore a vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului sub acuzaţiile de dare de mită şi cumpărare de influenţă. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se arată faptul că "(...) inculpatul Iordache Lazăr i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de MS pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare. Ministerul Sănătăţii precizează că "persoana cu funcţie de conducere" din cadrul instituţiei este denunţătorul din acest caz", se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

”La acele acuzații pe care DNA le menționează în comunicat, de dare de mită și cumpărare de influență, persoana vizată de aceste infracțiuni a fost însăși denunțătorul din acest dosar și pe baza denunțului respectiv a fost elaborat dosarul, care a dus la reținerea și propunerea de arestare preventivă. (...) Ministrul Voiculescu sprijină toate formele de combatere a corupției din sistem”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

 

×
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! București și alte 23 de județe vizate
x close