Antena 3 CNN Actualitate Victima unui incendiu a alergat trei kilometri prin pădure ca să îşi salveze colegii (VIDEO)

Victima unui incendiu a alergat trei kilometri prin pădure ca să îşi salveze colegii (VIDEO)

Victima unui incendiu a alergat trei kilometri prin pădure ca să îşi salveze colegii (VIDEO)
21 Ian 2010   •   20:17

Cu arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, un bărbat a alergat 3 kilometri prin pădure, în munţi, ca să îşi salveze colegii. Toţi patru munceau într-o cabană din Munţii Tarcău, iar, miercuri-noapte, aceasta a luat foc şi toţi patru au fost răniţi. Zona este inaccesibilă, fără semnal GSM, aşa că singura variantă era ca cineva să plece după ajutoare.

Doar buldozerul putea fi salvarea. Şi nu era timp de pierdut, pentru că toţi patru erau în pericol. Cabana care a ars deja până în temelii se afla la o distanţă de mai bine de 10 km, pe un drum inaccesibil. Era imposibil pentru pompierii şi echipajele ambulanţei să ajungă la locul infernului.

Ar fi fost dezastru dacă unul dintre muncitori nu s-ar fi aventurat pe jos, prin pădure, ca să caute ajutor. A mers mai bine de trei kilometri şi a căzut într-o râpă lângă un pârâu, la doar 300 de metri de un vagon forestier în care se odihneau doi muncitori.

Nişte câini au dat alarma. Oamenii s-au lăsat ghidaţi de zgomot şi au dat de urma bărbatului. ?L-au gasit, l-au pus la caldura si l-au pus la adapost pana a venit prima ambulanţa?, povesteşte Iulian Găină, primarul comunei Tarcău.

50 de oameni au pornit imediat în căutarea celorlalţi trei muncitori. După 4 ore de căutări, salvatorii i-au găsit adăpostiţi într-un grajd. Într-un final, toţi au ajuns la spital. Medicii spun că tânărul rănit grav are şanse minime de supravieţuire.



Observator

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close