Antena 3 CNN Actualitate Victor Piţurcă, ridicat de pe Otopeni de procurorii DNA: "Este un mare abuz"

Victor Piţurcă, ridicat de pe Otopeni de procurorii DNA: "Este un mare abuz"

Victor Piţurcă, ridicat de pe Otopeni de procurorii DNA: "Este un mare abuz"
16 Oct 2008   •   19:58

Victor Piţurcă a declarat joi seară la ieşirea din sediul DNA că nu este vorba de o reţinere în ceea ce îl priveşte. Seecţionerul spune că ceea ce s-a întâmplat joi este un abuz din partea procurorilor DNA, întrucât nu a fost înştiinţat că trebuie să se prezinte la Parchet.
?Nu s-a întâmplat nimic deosebit. Asta e ţara românească. Simt că e un mare abuz. Nu am fost înştiinţat oficial că trebuia să mă prezint la DNA. Ei spun că mi-au trimis citaţie la vechiul domiciliu. Eu nu am primit nimic. După o singură citaţie a fost emis acest mandat de aducere?, a declarat el.
Selecţionerul Victor Piţurcă a fost ridicat de procurorii DNA, joi după amiază de pe aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere. Piţurcă a fost dus la DNA pentru a i se prezenta documente din dosarul ?Valiza?. Motivul pentru care aceştia l-au aşteptat la aeroport a fost că antrenorul ar fi refuzat în repetate rânduri să se prezinte la sediul DNA.
Piţurcă nu a fost reţinut de procurori, mandatul acestora fiind de aducere în faţa şefului instituţiei, pentru a-i fi prezentate documentele din dosarul ?Valiza?. ?Victor Piţurcă nu este reţinut. Nu a fost dispusă o asemenea măsură împotriva sa, ci doar a fost ridicat pentru ca, în baza mandatului de aducere, să vină, până la urmă, în faţa anchetatorilor. Victor Piţurcă nu a dat curs mai multor citaţii în acest sens, aşa că s-a dispus luarea acestei măsuri?, au declarat pentru Mediafax sursele citate.
Învinuit în dosarul ?Valiza cu bani? de la Cluj
Antrenorul a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de favorizarea infractorului. Piţurcă este acuzat că ar fi semnat, ca martor, precontractul încheiat, în fals, între Becali şi un om de afaceri din Cluj, Radu Marino, având ca obiect cumpărarea unui teren.
Selecţionerul se întorcea din Austria, unde asistase împreună cu antrenorul secund al naţionalei, Ştefan Iovan, la meciul de fotbal Austria-Serbia, din grupa a şaptea a preliminariilor Cupei Mondiale.
Scandalul ?Trişor la cazino?
Acesta este al doilea scandal în care este implicat selecţionerul României în mai puţin de două luni. Victor Piţurcă a fost criticat în dese rânduri pentru rezultatele obţinute de naţionala României, mai ales după înfrângerea din meciul cu Lituania, scor 0-3, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010.
Câteva zile mai târziu, în ziua meciului cu Insulele Feroe, pe 10 septembrie, în presă au apărut imagini filmate într-un cazino, cu selecţionerul în prim plan. Potrivit înregistrărilor, care datează din 2002, Piţurcă a trişat la poker câteva seri la rând şi a câştigat astfel aproape 170.000 de dolari. Cu ajutorul unei camere video ascunse într-un pachet de ţigări, acesta vizualiza cărţile de joc ale dealer-ului cazinoului.
Selecţionerul a declarat că în spatele acestui atac se află Dumitru Dragomir şi că cei de la cazino nu aveau dreptul să difuzeze imaginile, mai ales că ele au mai fost făcute public de un acţionar al FC Naţional în urmă cu câţiva ani. Totodată, la finalul meciului cu Feroe, Piţurcă a declarat pentru TVR că ?se pare că a deranjat pe multă lume calificarea la EURO 2008. Atunci au început atacurile şi nu se vor opri, pentru că există interese de grup, ale unor derbedei?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă DNA aeroportul Otopeni
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close