Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Înainte să plece, Duţă a făcut un gest care ne putea lăsa fără medicamente

Victor Ponta: Înainte să plece, Duţă a făcut un gest care ne putea lăsa fără medicamente

Victor Ponta: Înainte să plece, Duţă a făcut un gest care ne putea lăsa fără medicamente
Sursa foto: foto: antena3.ro
08 Mai 2012   •   20:41

Premierul Victor Ponta a anunţat că a semnat decizia de eliberare a lui Lucian Duţă de la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) şi l-a acuzat pe acesta că, înainte de a demisiona, a înaintat facturile de încasare a taxei claw-back, generând un risc al lipsei de medicamente.
   
"Am aflat cu indignare că domnul Duţă a creat, înainte de a pleca, o nouă problemă Guvernului trimiţând facturile referitoare la încasarea taxei de claw-back, ceea ce de mâine ne poate pune în situaţia de a rămâne fără medicamente. Ministrul în funcţie a reuşit pentru moment să dialogheze şi să stabilizeze situaţia, dar această atitudine este nu doar neelegantă, ci chiar ilegală", a spus Ponta.
   
El a anunţat că va cere Ministerului Sănătăţii şi organelor în drept să cerceteze toate activităţile fostului şef CNAS.
   
Tot marţi, premierul a semnat şi decizia de eliberare a Cristinei Trăilă de la conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice.
   
Lucian Duţă a anunţat, luni, că demisionează de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precizând că urează succes echipei care va veni la CNAS.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta demisie
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close