Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: La Bruxelles domnul Iohannis va vota cum s-a decis de către Germania și Franța, eventual

Victor Ponta: La Bruxelles domnul Iohannis va vota cum s-a decis de către Germania și Franța, eventual

Victor Ponta: La Bruxelles domnul Iohannis va vota cum s-a decis de către Germania și Franța, eventual
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2017   •   23:17

Deputatul PSD Victor Ponta consideră că România ar trebui să fie alături de statele din Grupul de la Visegrad în cadrul dezbaterii privind viitorul Uniunii Europene, deoarece acestea se luptă pentru lucruri care sunt şi în interesul ţării noastre, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis este apropiat de Germania la Bruxelles. 

"La Consiliul European nu va fi dl Grindeanu, va fi doar dl Iohannis, care va vota cum s-a decis de către Germania şi Franţa, eventual. Deciziile deja sunt luate, pe noi nu ne-a consultat nimeni şi nici nu ne-am spus nicio părere. Singurii care mai contează acum pentru noi, apropiaţi de noi şi care se bat pentru nişte lucruri care ne privesc şi pe noi, sunt ţările din Grupul de la Visegrad, vecinii noştri - Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria. Noi, în loc să fim alături de ei pentru interesul nostru, suntem cumva aşa ... cu Germania, cu Bruxelles pentru nişte lucruri care ne vor dezavantaja, nu ne vor primi nici în euro, nici în Schengen, ne vor tăia din fonduri europene şi nici nu ne vor pune la masa deciziei. Asta e o chestiune pe care eu o tot spun de luni de zile şi nu mi s-a părut că a fost o preocupare a cuiva", a declarat fostul premier Victor Ponta, miercuri seara.

El a adăugat că ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a făcut multe lucruri într-o perioadă scurtă, de la începutul mandatului, dar Parlamentul şi Guvernul trebuie să-l atenţioneze pe şeful statului să acţioneze în interesul României. 

"Dacă vorbim despre miniştri, dl Meleşcanu (...) cred a făcut în această perioadă foarte mult din ce trebuia să facă (...) în relaţiile cu vecinii noştri. Am văzut că l-a luat toată lumea că de ce l-a primit pe ambasadorul Rusiei şi gata. Aici este o chestiune de Parlament şi Guvern, care să-l tragă de mânecă pe dl Iohannis - nu poţi să angajezi viitorul României doar aşa, pe ideea ta şi pe faptul că îşi place ţie de Germania. Trebuie să-l angajezi în interesul României, ori lucrul acesta nu s-a întâmplat. Poate greşesc, poate că mâine se întoarce dl Iohannis de la Bruxelles şi suntem şi membri Euro şi Schengen şi la masa deciziilor. Eu nu cred, haideţi să fim serioşi. (...) O să fim a 27-a roată la căruţă. Şi Bulgaria o să fie înaintea noastră", a mai spus Victor Ponta. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close