Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, la inaugurarea noului pod de peste Dunăre. "A durat foarte mult pentru a fi construit"

Victor Ponta, la inaugurarea noului pod de peste Dunăre. "A durat foarte mult pentru a fi construit"

Victor Ponta, la inaugurarea noului pod de peste Dunăre. "A durat foarte mult pentru a fi construit"
14 Iun 2013   •   19:05
Primul ministru Victor Ponta a salutat inaugurarea noului pod peste Dunăre, de la Calafat-Vidin, dar a menţionat că finalizarea proiectului a durat foarte mult. Ponta a precizat că ambele părţi trebuie să înveţe astfel să lucreze mai eficient la marile proiecte.

"A durat foarte mult pentru a fi construit, eu sunt al şaselea prim-ministru român, de la Isărescu până la inaugurare. Lecţia importantă este să învăţăm împreună să lucrăm mai eficient la marile proiecte necesare ambelor ţări", a spus Ponta.

Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, va fi denumit "Noua Europă" ("New Europe"), a anunţat premierul Victor Ponta.

"Am discutat la ultimul Consiliu European cu preşedintele Bulgariei şi împreună ne-am gândit, am şi propus şi aşa va rămâne", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Noul pod peste Dunăre a fost inaugurat vineri, în prezenţa comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, care s-a referit de asemenea la acest pod folosind denumirea "New Europe".

România şi Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin în martie 2000, însă iniţierea proiectului a întârziat din cauza fondurilor insuficiente.

Costurile totale ale proiectului totalizează 226 milioane de euro.



 

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close