Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Ministerul Sănătăţii va primi fonduri de intervenţie pentru eventuale cazuri de Ebola

Victor Ponta: Ministerul Sănătăţii va primi fonduri de intervenţie pentru eventuale cazuri de Ebola

Victor Ponta: Ministerul Sănătăţii va primi fonduri de intervenţie pentru eventuale cazuri de Ebola
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Sep 2014   •   23:43
Premierul Victor Ponta a anunţat că Ministerul Sănătăţii va primi, la rectificarea bugetară programată pentru săptămâna viitoare, fonduri pentru unităţi medicale care să intervină în cazul în care în România ar fi semnalat vreun caz izolat de Ebola.

"Epidemia de Ebola face ravagii îngrozitoare în Africa de Vest, dar oricând poate lovi şi alte societăţi. Am discutat cu doctorul Arafat, am văzut care sunt exact facilităţile pe care fiecare ţară trebuie să le aibă la dispoziţie dacă apare vreun caz izolat, dacă semnalăm la aeroport vreo problemă şi la rectificarea de săptămâna viitoare alocăm toţi banii necesari ca România să aibă unităţile medicale de intervenţii. Doamne fereşte, nu vreau să sperii pe nimeni, să nu creăm vreo panică, nu e vorba de epidemii, dar dacă avem un caz, două cazuri, trebuie să avem echipamentele cele mai moderne de depistare în primul rând şi, după aceea, de izolare a celor posibili afectaţi de o asemenea boală", a spus premierul Ponta la Antena 3.

Primul ministru a mai declarat că speră să nu fie cazul pentru o astfel de intervenţie, adăugând însă că "paza bună, trece primejdie rea".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat recent că peste 20.000 de oameni riscă să fie infectaţi cu Ebola până în noiembrie dacă nu vor fi consolidate măsurile antiepidemice în statele vest-africane.

Epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 2.800 de persoane în vestul Africii în 2014.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close