Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta se întâlneşte luni cu preşedintele CE: Merg să vorbesc de guvern. Băsescu să vorbească de atribuţiile sale

Victor Ponta se întâlneşte luni cu preşedintele CE: Merg să vorbesc de guvern. Băsescu să vorbească de atribuţiile sale

Victor Ponta se întâlneşte luni cu preşedintele CE: Merg să vorbesc de guvern. Băsescu să vorbească de atribuţiile sale
16 Sep 2012   •   19:20

Premierul Victor Ponta va avea luni o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la sediul Comisiei din Bruxelles, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut vineri o vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding şi cu preşedintele Consiliului European, Van Rompuy.

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, vineri seara, nemulţumirea în privinţa discuţiilor pe care preşedintele Băsescu le-a avut la Bruxelles despre fondurile europene alocate României.

„Este foarte bine că dl. preşedinte a fost la Bruxelles. E foarte bine să vorbească de exemplu despre mecanismul de cooperare şi verificare, pentru că, într-adevăr, în calitatea sa de mediator între puterile statului, are şi atribuţii în domeniul Justiţiei. Nu are însă nicio atribuţie şi nu are dreptul la nicio părere pe zonele care ţin de Guvern - pe buget, relaţii economice, relaţii fiscal-bugetare şi mai ales de noul buget 2014-2020“, a declarat, vineri seara, la Murighiol, premierul Victor Ponta.

Şeful Executivului a mai spus că bugetul UE se negociază numai între guvernele europene şi a precizat că luni se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Merg la întâlnirea cu Barroso cu obiectivele şi angajamentele foarte clare care aparţin Guvernului. Sunt prim-ministru, sunt învestit de Parlament şi merg să vorbesc de guvern. Domnul preşedinte să facă bine să vorbească de atribuţiile sale, nu despre Guvern, ca să nu mai avem probleme de coabitare, ca să zic aşa“, a mai spus premierul Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a discutat vineri la Bruxelles despre problema fondurilor europene alocate României, menţionând că în detaliu se va putea discuta cu premierul Victor Ponta pe acest subiect.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close