Antena 3 CNN Actualitate Pandemia îngreunează birocraţia! Vindecaţii de COVID luptă pentru concediul medical

Pandemia îngreunează birocraţia! Vindecaţii de COVID luptă pentru concediul medical

Situaţie scandaloasă în Prahova. Pacienţii vindecaţi de COVID-19 sunt plimbaţi pe drumuri ca sa-şi obţină actele pentru concediul medical. Oamenii se plâng de birocraţia imensă din sistemul medical.

Pandemia îngreunează birocraţia! Vindecaţii de COVID luptă pentru concediul medical
de Iulia Gorgorin    |    02 Sep 2020   •   10:55

Încă de la primele ore ale dimineţii, prahovenii care au ieşit din perioada de izolare de doua saptamani au invadat ambulatoriul sectiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru a-şi obţine concediul medical.

''Nu ne bagă nimeni în seamă, când venim aici încearcă să ne facă să ne lăsăm'', spune un bărbat care aştepta la coadă.

Pacienţii vindecaţi de COVID-19 sunt plimbaţi între DSP şi sectia de Boli Infecţioase a spitalului. Dacă nu sunt printre primii la coadă, riscă să rămână fără concediu medical.

Angajaţii secţiei de Boli Infecţioase care trebuie să rezolve problemele cu actele susţin că nu fac faţă fluxului mare de cereri, deoarece personalul este insuficient.

''O situaţie foarte grea pentru că ce nu s-a făut şase luni a picat pe umerii noştri, Spitalul Movila şi Spitalul Băicoi. Suntem doi doctori şi ieri am eliberat certificate medicale pân la 19 şi de dimineaţă de la 7 am început să scriu'', spune un cadru medical.

Întreaga procedura este îngreunată din cauza faptului că aceste documentele nu pot fi eliberate decât în Ploieşti şi Băicoi.

Specialiştii cred că astfel de situaţii vor mai fi întâlnite, având în vedere că documentele nu pot fie liberate decat la Ploieşti şi Băicoi. O variantă ar fi ca medicii de familie să preia şi ei această grea sarcină a epidemiologilor.

 

×
Subiecte în articol: vindecati dsp
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close