Antena 3 CNN Actualitate Violeta Alexandru: Nu se lucrează cu mine în acest mod. Nu uit și nu evit să evaluez rezultatele

Violeta Alexandru: Nu se lucrează cu mine în acest mod. Nu uit și nu evit să evaluez rezultatele

Violeta Alexandru a vorbit în această dimineață, printr-o postare pe o rețea socială, despre ce înseamnă munca de la minister și ce presupune aceasta.

Violeta Alexandru: Nu se lucrează cu mine în acest mod. Nu uit și nu evit să evaluez rezultatele
Sursa foto: Gov.ro
23 Apr 2020   •   09:08

”O bună parte din timp la Minister este muncă administrativă. O muncă care nu se vede dar care cere abilități de management. Sunt obișnuită să lucrez pe bază de obiective cu evaluări stricte asupra gradului de îndeplinire. Nu este necesar să fiu controlată de superiori pentru a vedea dacă dacă mă țin sau nu de treabă, în fiecare zi și nu în salturi. Eu nu pot, pur și simplu, să stau să treacă timpul, nu lucrez altfel decât pe bază de obiective (derivând din lege sau propuse de mine, suplimentar la obligațiile din lege pentru a face mai mult) și pe baza evaluării gradului de îndeplinire.

Nu se lucrează ușor cu mine în acest mod - nu uit și nu evit să evaluez rezultatele. Este un sistem bazat pe indicatori de performanță pe care îl aduc, recunosc, din mediul privat. Cu un cost constând în ostilitatea celor care nu sunt obișnuiți așa. Nu țin la el din ambiție ci pentru că am convigerea că se poate face, pas cu pas, performanță în administrație (adică administrația să devină performantă!). Îmi folosește mult să primesc mesaje de la beneficiarii serviciilor oferite de Minister - direct sau prin instituțiile de coordonare, acest lucru face parte din sistemul propriu de evaluare a rezultatelor.

Conducerea unei instituții publice mari este o experiență, o responsabilitate, o provocare pentru orice om care face management de organizație. Te poți pregăti oricât în mediul privat, conducerea unei instituții publice are specificul ei.

Lucrez la proiectele de acte normative pentru ședința de guvern de mâine dar și la propunerile Ministerului Muncii pentru pachetul de măsuri post-criză pe care, așa cum am agreat cu sindicatele și patronatele astăzi, le vom dezbate, în primă formă, începând de săptămâna viitoare. Mâine am consultări cu structurile asociative ale autorităților locale. Vreau să las timp să discutăm aceste noi măsuri care trebuie să fie implementate la momentul oportun. Sunt conștientă că acestea sunt de o importanță capitală pentru piața forței de muncă. Știu că în contextul primelor măsuri luate la începutul crizei le-am cerut partenerilor sociali un efort de a parcurge documente într-un ritm alert. Cât pot, voi încerca să evit acest lucru acum.

De îndată ce bugetele ANOFM și ANPIS sunt alimentate, la finalul procedurilor interne, cu fondurile de la rectificare bugetară, cea de a doua parte a plăților pentru solicitările verificate aferente șomajul tehnic, se și fac. M-am asigurat astăzi că totul este pregătit”, a scris Violeta Alexandru pe o rețea socială. 

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close