Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră: „Anul 2019 este anul investițiilor”

Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră: „Anul 2019 este anul investițiilor”

Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră: „Anul 2019 este anul investițiilor”
Sursa foto: foto: guv.ro
23 Mai 2019   •   13:34

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, în cadrul ședinței de Guvern că anul 2019 reprezintă un an al investițiilor, care vor fi realizate atât din fondurile bugetului, cât și din fondurile europene și finanțările private.

Un proiect de hotărâre de pe agenda Guvernului, are în vedere aprobarea normelor metodologice privind organizarea, funcţionarea şi finanţarea activităţii de asistenţă medicală comunitară.

”O altă măsură pe care o luăm astăzi pentru sprijinirea comunităților locale este programul ”O comună, o ambulanță”, prin care asigurăm servicii medicale de urgență în toate localitățile din România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește programul Prima Casă, premierul a declarat că proiectul ”O familie, O casă” , este o variantă mai aproape de nevoile cetățenilor a programului prima casă și că se află într-un stadiu avansat

„Ne propunem creșterea nivelului garanției guvernamentale de la 50% la cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiuneși reducerea substanțială a dobânzii pentru familile cu copii și pentru persoanele cu cu dizabilități”, a subliniat premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a mai subliniat faptul că urmează să fie îmbunătățite funcționare fondului de dezvoltări și investiții, preluând propuneri din teritoriu.

„Este un instrument deosebit de apreciat, în aproximativ 20 de zile au fost depuse aproximativ 1000 de cereri de finanțare. Extindem acest program astfel încât să finalizăm  și construcția și amenajarea spațiile de depozitare și păstrare a produselor agricole, o măsură așteptată”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește infrastructura, premierul Viorica Dăncilă a declarat că un domeniu prioritar este și finanțarea investițiilor pentru realizarea aeroporturilor.

 

×
Subiecte în articol: sedinta viorica dancila
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close