Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, despre cum vor fi ajutați românii afectați de inundații: "Vom veni cu alte acte normative legate de infrastructură"

Viorica Dăncilă, despre cum vor fi ajutați românii afectați de inundații: "Vom veni cu alte acte normative legate de infrastructură"

Viorica Dăncilă, despre cum vor fi ajutați românii afectați de inundații: "Vom veni cu alte acte normative legate de infrastructură"
Sursa foto: foto: captura Antena 3
14 Iul 2018   •   15:26

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la Antena3, într-un interviu exclusiv acordat Sabinei Iosub, că Guvernul României va accesa Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a acoperi pagubele produse de inundații în mai multe județe din România.

"Oamenii au nevoie de ajutor în acest moment, nu atunci când vor veni fondurile, de aceea am și adoptat în acte normative, în ședința de Guvern de joia trecută, astfel încât să putem să venim cu ajutoare pentru oameni în acest moment. Vom veni cu alte acte normative legate de infrastructură.

Suntem legați de evaluările trimise de județe, pentru că avem județe în care nu s-a retras apa și nu putem să facem evaluările, astfel încât să venim cu un ajutor imediat. Nu este ușor, dar încercăm să fim aproape de oameni, aproape de comunități, să identificăm lucrurile urgente astfel încât să le putem remedia în cel mai scurt timp posibil", a declarat Viorica Dăncilă, la "Be EU".

×
Subiecte în articol: be EU viorica dancila
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close